Nepoznati vozač izazvao gužvu zbog koje je Davor Sever izgubio život

prometna nesreća
...još se rasvjetljavaju. Djelatnici riječke Prometne policije na mjestu tragedije obavili su očevid, a kako je jučer priopćeno iz PU primorsko-goranske, prema do sada utvrđenom upravljao je motociklom marke honda, prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila.

U trenutku nesreće kretao se iz smjera čvora Škurinje u smjeru čvora Draga te da je dolaskom na čvor Orehovica, izbjegavajući nalet na zaustavljenu kolonu vozila skrenuo i s motociklom pao na kolnik. Priopćeno nam je i da se nastavlja s utvrđivanjem svih okolnosti i relevantnih činjenica nesreće koja se dogodila oko 16.40 sati.
Vožnja unatrag

Sever je u silovitom udaru u metalni odbojnik bio zadobio vrlo teške ozljede, bio je u kritičnom stanju te ga se pokušalo u više navrata reanimirati, no uzalud. Ozljede su se na koncu pokazale smrtonosnima, podlegao im je u bolnici a nije mu, nažalost, pomoglo niti to što je imao zaštitnu kacigu na glavi. Nesreća se zbila 20-tak metara prije račvanja obilaznice za Zagreb i Križišće, a kako nam je izjavio jedan od očevidaca, netom prije nesreće jedno se vozilo vraćalo unatrag nakon što je vozač shvatio da je promašio skretanje. Kako se iza tog vozača nalazilo nekoliko automobila, među kojima i vozač kamiona s kojim smo razgovarali, svi su usporili i počeli se prestrojavati kako bi ga izbjegli.

Nesretnim spletom okolnosti tada je iz tunela izašao Sever na hondi, a kako nam je ispričao taj vozač stvorio se iznenada. Nije vidio kako je s motorom udario u ogradu, no trenuci koji su uslijedili duboko su ga pogodili. Pogotovo kada je stigla medicinska ekipa koja je učinila sve kako bi pomogla unesrećenome.
Nepoznati vozač

Na tom dijelu obilaznice postoje kamere na stupovima, no da li se na njihovim snimkama vidi vozilo koje se, prema izjavama očevidaca, kretalo unatrag za sada ostaje nepoznanicom. S obzirom da istragom prometne nesreće rukovodi državno odvjetništvo na njima je da u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti zatraže te snimke kako bi se pregledao sadržaj i eventualno otkrio vozač koji je promašio izlaz i svojim daljnjim postupcima stvorio kolonu vozila.

Kako neslužbeno saznajemo, izgleda da nitko od vozača koji su usporili kako bi izbjegli nalet na to vozilo nije dobro vidio o kojem se vozilu radi, odnosno koje je marke ili boje, a kamoli koju je registarsku oznaku imalo. Razlog tome je što se sve zbilo u svega nekoliko sekundi, a morali su brzo reagirati kako se ne bi sudarili s njime. Pitanje je i je li taj vozač koji se vraćao unatrag uopće shvatio što se dogodilo.