VIDEO  Ne prestaje drama u Čapljini: Iscrpljeni mještani se bore sa vatrom koja prijeti kućama, priželjkuju kišu i kraj agonije

požar

... još uvijek gase požare koji ne jenjavaju.

Posebno je alarmantno što su požari u neposrednoj blizini kuća, zbog čega mještani Čapljine, vidno iscrpljeni, ne spavaju. Svi su na nogama, gase požare i vjeruju da će se situacija uskoro normalizirati.

- Situacija je i dalje alarmantna. Vatra se ne prestaje širiti. Alarmantno je stanje. Mještani se bore s vatrom, pokušavaji spriječiti tragediju da im izgore kuće. Vatrogasci također, danonoćno, bez predaha gase vatru. Pomažu im i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Mještani Čapljine, kako kažu, jedino vjeruju u Boga i narod. Priželjkuju kišu, koja bi okončala agoniju i strah.

- Takav ti je život. Gori nam sve. Svi se trudimo da ugasimo vatru. Vojska, vatrogasci, mještani.. Svi smo na nogama. Valjda će biti bolje, kako nam Bog da. Zadesilo nas je ovo, nemamo izbora. Bilo se malo smirilo, pa je krenulo ludi vjetar i opet rasplamsao vatru. Gasimo vatru sa šlaufom, kantama, čim stignemo. Valjda se okiša i prestane ova agonija. Uzdat nam se u Bog i narod, treće opcije nemamo - kaže jedan od mještana.

Dnevni avaz