Navijači Slavije: Bila je to klasična sačekuša i pokušaj ubojstva

Sinoć su navijači Slavije samo pukom srećom ostali živi nakon klasične sačekuše i pokušaja ubojstva u mjestu Salakovac sjeverno od Mostara. Krivi su samo zato što su otišli do Gabele pogledati utakmicu svog kluba, i taj izlet ih umalo nije došao glave.

Njihov kombi je zustavljen od strane tri vozila kod Salakovca, razbijeno im je zadnje vjetrobransko svjetlo i u unutrašnjost vozila ubačene su dvije bengalke. Nedugo zatim kombi je zahvatila vatra, a užasnuti mladići su pobjegli iz vozila spašavajući živu glavu, pri čemu se vozač zadobio teže ozlijede (izgorila mu je kosa). Kombi je za samo nekoliko minuta u potpunosti izgorio.

Kaku kažu sami navijači napad je bio čisti pokušaj ubojstva, a napadačima je bio cilj da neko strada.

Napadači su pobjegli u pravcu Jablanice i po svemu sudeći neće biti uhićeni, kao što nisu bili uhićini vandali koji su na istoj prometnici u listopadu prošle godine u sličnoj sačekuši pokušali ubiti navijače Goška koji su se vraćali iz  Sarajeva.

Zasuli su nas kamenjem, izašli na put. Ogromno kamenje su bacali na vozilo i posebno prema vozaču. Jedan kamen od nekoliko kilograma, srećom, udario je u štok vrata u visini moje glave i pogodio me u leđa. Samo sam zalegao i dodao gas, a oni su upalili bengalke da ubace u vozilo i zapale nas", ispričao je tada vozač kombija iz Gabele.

Sličan slučaj, isto tako bez puno odjeka i uhićenih desio se i navijačima Širokog Brijega u ožujku prošle godine kada su proživjeli pravu kalvariju vraćajući se iz glavnog grada multietničke BiH. Škrpari su napadnuti prvo u Sarajevu, a zatim od istih osoba i u Mostaru.

hercegovina.info