Narko boss Darko Šarić planirao Tadićevo ubojstvo

policija

Narkokartel crnogorskog kralja kokaina, Darka Šarića, za kojim crnogorska i srpska policija tragaju već duže vrijeme, planirao je ubiti srpskog predsjednika Borisa Tadića, a u tu je svrhu već angažirao i nekoliko plaćenih ubojica, prenosi srpski Blic.

Šarić je, stoji u članku dao nalog plaćenicima da pažljivo prate i prikupljaju informacije o navikama i kretanju ne samo Tadića, već i specijalnog tužitelja za organizirani kriminal Miljka Radisavljevića, srpske ministrice pravosuđa Snežane Malović i državnog tajnika Slobodana Homena, ali i nekih osoba iz vrha srpske policije i BIA Sigurnosno informativna agencija.

Svi su oni bili uključeni u istragu protiv Šarićevog dobro organiziranog međunarodnog narkokartela  i policijsku akciju razbijanja toga lanca, u tamošnjoj javnosti nazvanu 'Balkanski ratnik', nakon koje je Šarić pobjegao iz Crne Gore, te nakon čega mu se gubi svaki trag.

Glavni motiv Šarićevog plana za likvidaciju svih spomenutih osoba bila je želja za osvetom zbog razbijenog 'unosnog' posla, a Šarić je čak koristio neke lokalne novine u regiji u kojima je objavljivao tekstove koji su u sebi sadržavali  kodirane poruke i prijetnje.

Uhićenje Željka Milovanovića u Beogradu.
Photo Press  
To je beogradskom listu potvrdio državni tajnik Slobodan Homen, koji je dodao kako je zbog sve učestalijih prijetnji, ali i informacija u planiranima atentatima, razina sigurnosti pojedinih političara i javnih osoba u Srbiji podignuta na višu razinu.

- Posebno je indikativno da se prijetnje upućuju predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, koji je po shvaćanjima pripadnika ovih kriminalnih grupa glavni nositelj borbe protiv organiziranog kriminala - kazao je.

Atentat planirao i Željko Milovanović

Tvrdi i kako su, osim raskrinkavanja Šarićevog klana, prošle godine uhićen i Sreten Jocić, zvan Joca Amsterdam, zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franića, a uhićenje Željka Milovanovića, jednog od glavnih osumnjičenih za Pukanićevo ubojstvo, definitivno je potvrdila nagađanja o pripremanim atentatima.

Milovanović je navodno, unatoč velikom riziku da bude otkriven, iz Hrvatske preko BiH došao u Srbiju, a sumnja se da je razlog toga rizika bio upravo planirani atentat na Tadića, jer je u stanu u kojem je tada boravio otkriveno brojno oružje i profesionalna oprema za likvidacije, pa tako i optički nišan.

Motiv za ovu neuspjelu akciju istražni organi su pronašli u istrazi ubojstva Pukanića i Franića, a hrvatski su mediji tada prenijeli informaciju prema kojoj je Milovanovićevim uhićenjem spriječen planirani atentat na Tadića.

MUP Republike Srpske vjeruje i da ista grupa stoji iza nekoliko neuspjelih atentata na premijera RS Milorada Dodika.

Glavni motiv Šarićevog plana za likvidaciju svih spomenutih osoba bila je želja za osvetom zbog razbijenog 'unosnog' posla, a Šarić je čak koristio neke lokalne novine u regiji u kojima je objavljivao tekstove koji su u sebi sadržavali kodirane poruke i prijetnje.
Predsjedniku Srbije Borisu Tadiću do kraja tjedna službe će ustupiti na korištenje novi blindirani automobil. Tadić inače dobiva prijetnje otkako je počela borba s organiziranim kriminalom.

S druge strane, sigurnosne službe koje su odgovorne za zaštitu ništa ne prepuštaju slučaju, a značajan dio zaštite su upravo prijevozna sredstva.

Srbija inače ima, u odnosu na zemlje u regiji, najgora prijevozna sredstva za državni vrh.

Blindirani automobil u kojem se do sad vozio Tadić star je 11 godina, dok se takvi automobili mijenjaju svakih pet godina. U tom automobilu čak nije radio ni sustav za dovod zraka.

javno.com