Napušenog Slovaka lovili 600 kilometara, u ukradenoj Fabiji prošao tri države i probio tri rampe

slovak, granica, blokada
Slovak Michal K. (20) u suludu je jurnjavu krenuo u nedjelju iz Slovačke Nitre, gdje živi. Iako nije položio vozački ispit, sjeo je u Škodu Fabiju, ukradenu u Nitri 15. srpnja, i krenuo, piše 24sata.hr.

Zbog prebrze vožnje mađarski policajci pokrenuli su potjeru za njim negdje oko jezera Balaton. Ali Michal nije stao.

Iako su mađarski policajci o bjeguncu obavijestili hrvatski MUP, granični policajci u Goričanu za Slovaka su doznali tek nakon što je bez zaustavljanja projurio kraj njih. Michal je odmah iza granice probio rampu na ulazu na autocestu A4. To je bila prva rampa koju će probiti te večeri.

U potjeru za njim odmah je krenulo nekoliko policijskih automobila. "On je cijelo vrijeme bio pod nadzorom", uvjeravaju u MUP-u.
Policajci su mu rotirkama i sirenama signalizirali da stane, no on je nastavio juriti sve do Bregane.

"Projurio je kroz rampu s više od 150 kilometara na sat. Za njim je proletjelo pet ili šest policijskih auta", opisao je djelatnik na naplatnim kućicama na autocesti.

Vozač je proletio kroz naplatni trak i zalijepio rampu za zid. Projurio je do graničnog prijelaza, gdje je okrznuo pješaka i udario u tri automobila. Na kraju je sletio s ceste i završio u zaštitnoj ogradi. Policija ga je uhitila u 21.40 sati, a pješak kojeg je udario, nasreću, nije teško ozlijeđen.

Utvrđeno je da je Michal u krvi i urinu imao tragove marihuane.