Napadnuto veleposlanstvo SAD u Sarajevu: Napadač opasan eksplozivom pogođen snajperom u glavu, ima ranjenih

Prema onome što su novinari Dnevnog avaza vidjeli iz redakcije koja je smještena na 23. katu, "Avaz Twist Towera" ima ozlijeđenih, najvjerojatnije radnika osiguranja

Iz službenih izvora je potvrđeno da se događa incident. Također, "Dnevnom avazu" je potvrđeno da nitko od službenika ili diplomata nije ozlijeđen.

Čuju se pucnjevi iz pravca Tehničke škole. Svjedoci tvrde da napadač ima crnu torbu. Postoji bojazan da je u pitanju ekploziv.

15:59 Pripadnici specijalne policije su izašli iz kombija na raskrsnici i trče prema "Karingtonci".

16:01 I definitivno je potvrđeno da su svi uposlenici Ambasade nepovrijeđeni. Jedan policajac je ranjen.

16: 27 Za sarajevski portal depo su u MUP-u Kantona Sarajevo potvrdili da je došlo do incidenta, mada nisu potvrdili da je riječ o kalašnjikovu, nego su samo kazali da je nepoznata osoba pucala iz puške.

Muškarac koji je pucao ima maskirnu jaknu i, kako javljaju očevidci, izgledao je kao pripadnik vehabijskog pokreta.

Navodno je napadač zapucao iz pravca autobuskog kolodvora, da bi zatim osiguranje uzvratilo vatru.

16:30 Napadač je upravo snimljen. Ima dugu bradu i čini se da je vehabija. Odjeven je poput "istočnjaka". Ima nošnju sličnu suknji i skraćene pantolone.

16:32 Pucnji odjekuju iz pravca Zemaljskog muzeja.

16:35 Napadač je pogođen iz snajpera u glavu. Prema riječima izvještača s mjesta mjesta čini se da je opasan eksplozivom.

Promet oko veleposlanstva SAD-a je blokiran.

Prema prvim nepotvrđenim informacijama, dvije osobe su pogođene, javlja tv Hayat. Navodno su ranjena dva policajca. Jedan u glavu, a drugi u nogu.