Napadnute studentice traže da Kuvajćani kazneno odgovaraju

kuvajcani napali studentice
Medina je jučer, u pratnji svoje majke Azre Hodžić, otišla u Tužiteljstvo Sarajevske županije, gdje su razgovarale s Aidom Topalović, zamjenicom glavne tužiteljice.

- Nakon razgovora s glavnom tužiteljicom, djevojka i njena majka upućene su u Policijsku upravu Centar, gdje djevojka treba ponovo dati iskaz. Nakon što policija dokumentirala činjenice, prikupi operativni materijal ili, ako, eventualno, pošalju izvješće o počinjenom kaznenom djelu, tada će se tužitelj izjasniti u pogledu kvalifikacije kaznenog djela, ako ga je bilo - pojasnila je jučer Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije, piše Dnevni avaz.

S druge strane, prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevske županije, napadu je prethodio nesporazum između djevojaka i Kuvajćana, jer su oni mislili da im je neko ukrao mobitel u tramvaju. Posumnjali su da su za to krive studentice te su ih, navodno, pokušali zadržati dok policija nije došla, zbog čega su nastale povrede na Medininoj ruci.

Medina i Jasmina kazale su za Dnevni avaz da su stranci konstantno pokušavali početi razgovor s njima, ali one nisu bile zainteresirane te su im govorile da ne znaju engleski jezik.

Oni su ih napali kada su krenule da uđu u trolejbus, kada je Medini povrijeđen ručni zglob desne šake, a poderana joj je i jakna. Nakon toga je došla policija te su priveli Kuvajćane, kojima je izrečena novčana kazna, dok su djevojke liječničku pomoć potražile u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.