Nakon stravične tragedije, vozač BMW-a smrti je pokušao samoubojstvo

stravična prometna nesreča, pogibija, pokušaj samoubojstva, Beograd, bmw, stravična prometna nesreča
...i time usmrtio troje mladih ljudi, pokušao se ubiti u četvrtak u zatvorskoj bolnici, tako što se oštrim predmetom isjekao po podlaktici.

Jovanović je samoubojstvo pokušao na dan kada je sahranjena Anastasija Stajić (16), jedna od žrtava kobne vožnje, piše Blic.rs.


"On je bio u bolničkoj sobi na odjeljenju psihijatrije. Iskoristio je trenutak kada u sobi nije bilo nikog od medicinskog osoblja i isjekao se po ruci, i to pred pacijentima sa kojima je bio u sobi. Na njihove pozive reagirali su zatvorski čuvari i ljekari, po čijem nalogu je Jovanović odmah prevezen u Klinički centar. Jovanoviću je u KC sanirana rana. Pošto posjekotina nije bila duboka, ušivanje nije bilo potrebno, već je rana samo previjena", kaže za Blic.rs izvor upoznat sa slučajem.

Zorana Vučićević, glasnogovornica Uprave za zavodske sankcije izjavila je da je Jovanovićev slučaj okarakteriziran kao samopoozlijđivanje i da on nije bio životno ugrožen. Ona nije željela precizirati kojim oštrim predmetom se Jovanović posjekao.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je pokušao prerezati vene žiletom iz plastičnog brijača u zatvorskoj bolnici.

Jovanović je u zatvorsku bolnicu prebačen dan poslije određivanja pritvora zbog lošeg psihičkog stanja. Procjena ljekara je bila da on nije agresivan prema sebi zbog čega je stavljen u grupnu sobu sa ostalim pacijentima. Jovanović nije bio vezan za krevet, što je standardna procedura kada su u pitanju pacijenti za koje se procjeni da imaju samoubilačke namjere.