Nakon pljačke razbojnici umalo ubili svećenika u Čapljini

namještanje utakmica, silovanje, pljačka, tučnjava, prometna nesreća, droga, Sipa, krađa, napad, novinar, ubojstvo, Orašje, pucnjava, pucnjava, ranjavanje, Sarajevo, nk šibenik, pekara, krađa, Međugorje, glamoč, pokušaj ubojstva, prometna nesreća, kobilovača, samoubojstvo, opine, prometna nesreća, potpolje, Livno, kosturnica, maloljetnici, Tomislavgrad, prometna nesreća, MUP HBŽ, prometna nesreća, žepče, pogibija, Drniš, prometna nesreća, ubojstvo, profesorica, Zagreb, policijska uprava, Mostar, policija, zapaljeno vozilo, prometna nesreća, Čapljina, ubojstvo, samoubojstvo, Ljubuški, prekršaj, kazna, Imotski, svekrva, otrov, heroin, šverc, karlovac, Posušje, krađa, zlato, Buna, sudar, prometna nesreća, drvar, Kupres, MUP HBŽ, prometna nesreća, Sarajevo, Mostar, pljačka, provala, Mostar, prometna nesreća, prometna nesreća, Slavonija, ubojstvo, Zagreb, prometna nesreća, pogibija, Metković, prometna nesreća, prometna nesreća, stravično, Kutjevo, prometna nesreća, Zagreb, s

Opljačkali “dilera” deviza

Baš kao u filmu, trojica napadača su jučer, nekoliko minuta prije podne, uz prijetnje vatrenim oružjem na ulazu u veletržnicu Tasovčići u Čapljini otela novac od jednog “dilera” devizama, tj. preprodavača novca. Sve se odigralo brzo, a pljačkaši nisu ni koristili maskirne kape te su se odmah dali u bijeg u bijelom renaultu 19, registarskih oznaka 924-T-564. U tom trenutku uz mnoštvo trgovaca i kupaca poljoprivrednih proizvoda na veletržnici Tasovčići zatekao se i jedan hercegovački župnik kojemu iz sigurnosnih razloga ne otkrivamo identitet.

Oružjem na župnika

Kada je ugledao pljačkaše kako bježe, župnik se dao u potjeru za njima i u jednom im je trenutku umalo prepriječio put na izlazu s veletržnice. U tom trenutku pljačkaši su u njega uperili oružje pa je svećenik morao stati, tj. odustati od daljnje potjere. Pljačkaši su se dočepali magistralne ceste M-17 i munjevitom brzinom odvezli se nekoliko stotina kilometara dalje prema Mostaru, piše večernji list.

Na parkiralištu u naselju Tasovčići uza samu magistralu i ispred stanice za tehnički pregled jedne osiguravajuće kuće pljačkaši su ostavili bijeli renault te se prebacili u drugo vozilo koje ih je tu čekalo, a onda se dali bijeg prema Mostaru. “Nemojte me, molim vas, spominjati i povezivati s ovim što se dogodilo. Sve je bilo brzo pa sam reagirao kako sam u tom trenutku mislio da treba. Razumijte me i molim vas da ne pričam ništa više o tome”, rekao nam je župnik koji je jučer dao izjavu u MUP-u.

Na mjestu oružanog prepada i pljačke nešto iza podne počeo je i očevid krim-inspektora PU Čapljina i MUP-a HNŽ-a, a o svemu je obaviješten i dežurni županijski tužitelj. “Eto došlo je vrijeme da se pljačke vrše usred bijela dana i na mjestu gdje su stotine ljudi. A pljačkaši se nisu čak ni maskirali. Pa to je stvarno žalosno”, ističe jedan trgovac dok s udaljenosti promatra inspektore i očevid na ulazu u veletržnicu Tasovčići.

U policiji su nam potvrdili da su pljačkaši oteli novac od tog preprodavača deviza, ali se do okončanja istrage i provjere svih detalja ne može govoriti o kojem se iznosu novca radi. Naravno, odmah su krenula nagađanja i nepotvrđene informacije po kojima je napadnuti diler devizama kod sebe imao i stotinu tisuća KM. Sve je izvjesnije da su pljačkaši točno znali tko im je žrtva i koliko kod sebe ima novca. Provjerava se i bijeli renault 19 za kojeg se jučer tvrdilo da su na njemu pločice ukradene čak u Bugojnu.

 

Piše: Frano Matić/VLM