Nakon obiteljske svađe i cjelodnevne talačke krize, muškarac ubio četvero djece, a zatim presudio i sebi

ubojstvo, djeca
Novi masakr potresao je u noći s ponedjeljka na utorak SAD, točnije grad Orlando u saveznoj državi Floridi. U obiteljskom masakru kojeg je izazvala svađa dvoje ljubavnika, najdeblji kraj izvukla su njihova nedužna djeca, a otmičar si je nakon svega sam presudio.

Krizna situacija započela je u još u nedjelju, kad je policija u Orlandu zaprimila dojavu o obiteljskom nasilju u jednom stanu u zapadnom dijelu grada.

Kad su policijski službenici stigli na mjesto, jedan muškarac počeo je pucati na njih, a nesretni policajac Kevin Valencia pogođen je u lice. I dok su njega hitno prevozili u bolnicu, sumnjivac je zabarikadirao u stanu s četvero djece koje je držao kao taoce.

Muškarac je u međuvremenu identificiran kao 35-godišnji Gary Lindsey, osuđeni prijestupnik i nasilnik, a policija je s njime tijekom noći nastavila razmjenjivati vatru na spomenutoj lokaciji.

Uskoro je na mjesto događaja stigla ekipa specijalaca i pregovarač koji je pokušavao dogovoriti puštanje djece.

Krizna situacija potrajala je cijeli sljedeći dan, a iako su policajci i pregovarači cijelo vrijeme održavali kontakt sa sumnjivcem, nisu uspjeli postići nikakav kompromis.

U ponedjeljak u večernjim satima po lokalnom vremenu, nakon što su na neko vrijeme izgubili kontakt sa sumnjivcem, policajci su odlučili provaliti u stan. Nažalost, ondje ih je dočekao prizor iz horora.

Svo četvero djece bilo je mrtvo, a uzrok smrti bile su prostrijelne rane. Mrtav je bio i njihov otmičar, koji si je očito, nakon što je pobio djecu, sam presudio vatrenim oružjem.

Iako detalji još uvijek nisu poznati, policija sumnja kako je dvoje od ubijene djece otmičarevo, a preostalo dvoje od njegove djevojke.

Više detalja bit će poznato nakon opsežne istrage i službene presice za novinare.