Naser Keljmendi uhićen na Kosovu?

naser keljmendi
Glasnogovornik policije Kosova Baki Keljnai nije mogao potvrditi da je Keljmendi jučer uhićen, a jutros nije bio dostupan medijima za provjeru te informacije.

List piše da je Keljmendi, za kojim je Sud BiH nedavno naložio raspisivanje međunarodne tjeralice, sinoć oko 19.30 prebačen u glavnu policijsku postaju u Prištini u pratnji pripadnika specijalne postrojbe kosovske policije.

"Koha ditore" prenosi da je izvor koji ih je obavijestio o uhićenju Keljmendija kazao da je po dolasku u Prišitnu Keljmendi porekao da je osoba koju traže.

"Policija, međutim, zna vrlo dobro koga je uhitila", kazao je taj neimenovani izvor.

Prema informacijama jedne strane obavještajne službe, na koju se ranije pozivao dnevnik, Keljmendi se već više od nedjelju dana nalazi na Kosovu.

On je pobjegao iz Sarajeva uoči dvije velike policijske akcije, 12. rujna, u kojima je na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH uhićeno 25 osoba.

Kejmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih skupina na Balkanu, a u lipnju je stavljen na crnu listu SAD i označen kao prva osoba u Europi po opasnosti za SAD.

Iz BiH on je, kako se procjenjuje, prvo pobjegao u Crnu Goru, a potom u rodni Peć na Kosovu i Metohiji.