Najbolje prijateljice zajedno otišle u smrt: Pijani vozač ugasio živote dvije školarke

pijani vozač, smrt, prijateljice
dogodila u srpskom Žablju dok su se vraćale s dočeka Srpske nove godine.

Vozač Lj.M. (20) je bio pijan, a kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu. Izgubio je kontrolu nad "golfom" i potom udario u drvo. Od siline udarca, Jelena Bajt preminula je na licu mjesta, dok je njena najbolja prijateljica umrla na putu do bolnice. U nesreći su ozlijeđeni i M.G. (15) te B.V. (22).

U Žablju se jučer mogao čuti samo muk. Mještani su u šoku. Kažu, selo ne pamti ovakvu tragediju.

  - Istrčala sam na ulicu i ugledala pokriveno tijelo. Samo su se štikle vidjele ispod pokrivača. Krvi je bilo na sve strane. Ovo je nesreća kakvu ne pamtimo. Tako mlade i lijepe, život je bio pred njima - kazala je mještanka Žablja.

- Žena me je probudila kada je čula jak udarac. Izletjeli smo odmah iz kuće. To je bio jeziv prizor koji ću pamtiti do kraja života. Automobil je bio potpuno uništen. Hitna pomoć i policija su odmah stigli, ali, nažalost, za dvije djevojčice je već bilo kasno - priča kroz suze mještanin Žablja ispred čije kuće se dogodila nesreća.

Nastradale djevojčice, kao i povrijeđena M.G, bile su najbolje prijateljice. Mještani pričaju da su odrasle zajedno, izlazile su i družile se svakog dana. Na njihovim profilima na Facebooku, ispod njihovih zajedničkih fotografija, jučer su i dalje stajali komentari "za vas i život dat ću", "s vama i dva života malo je", "jedna uz drugu ma što god da se dogodi, zajedno smo najjače".

Blic.rs.