Najavila samubojstvo na Facebooku: Čuvajte mi sestru da ne završi kao ja

samoubojstvo, najava, Facebook
... kao i nespremnosti mladih generacija da se suoče s problemima koje nameće život. Irma, koja je studirala u Doboju, prema informacijama iz policije, pronađena je mrtva u Zenici, a kao neslužbeni uzrok smrti navodi se veća količina tableta koje je progutala.

Njeni prijatelji su na društvenim mrežama potvrdili da je Irma posljednjih mjeseci imala velikih problema, ali da je, prema svemu sudeći, pomoć prijatelja bila nedovoljna.

- Pomagali smo joj koliko se moglo. Pokušavali da je odviknemo od zla, znate na šta mislim, droge. Znamo da je prodala stan koji je dobila u nasljedstvo, ali, je li tim novcem kupila stan u Zenici ili je novac trošila, nikome nije pričala, pa ni nama koji smo mislili da smo joj bliski. Ono što smo svi znali jeste da je u debelim financijskim problemima i da je često i od mnogih posuđivala novac, iako je mogla živjeti regularno, ispričao je "Avazu" Irmin prijatelj.

On je potvrdio da se ona oprostila od prijatelja privatnim porukama na Facebooku, u kojima je zamolila da joj "paze da joj sestra nikad ne završi kao ona", te im poručila da joj "ovaj svijet više ne treba".

Nije poznato je li netko na osnovu tih poruka unaprijed obavijestio policiju ili medicinske službe o njenim namjerama, jer policija slučajeve samoubojstava tretira kao "privatnost" te podatke o njima ni pod kojim okolnostima ne iznosi u javnost.

Nekoliko Irminih prijatelja potvrdilo je sarajevskom listu da nesretna ljubav, studentski problemi ili nešto slično sigurno nisu bili razlog za samoubojstvo.

Oni koji su pristali govoriti o strašnoj smrti Irme kažu da su čak i unutar svojih obitelji imali probleme kada su na sve načine pokušavali financijski pomoći Irmi. Ipak, nitko nije ni pokušao slučaj prijaviti nadležnom centru za socijalni rad, medicinskoj instituciji ili policiji. Tome je umnogome kumovao i Irmin način života, na relaciji Tešanj - Zenica - Doboj, čime se izbjegavala vezati za jedno društvo.