Na zgradu američkog veleposlanstva bombu bacio bivši vojnik?

pogorica, bomba, američko veleposlanstvo

U poruci na engleskom na svom službenom računu na Twitteru vlada je rekla kako je pola sata nakon ponoći, u noći sa srijede na četvrtak "nepoznata osoba počinila samoubojstvo eksplozivnom napravom".

Dodala je da je "neposredno prije ta osoba bacila eksplozivnu napravu s raskrižja u blizini Sportskog centra u kompleks američkog veleposlanstva".

Vlada je navela kako je "najvjerojatnije naprava bila ručna bomba", dodajući kako policija istražuje te da je identifikacija u tijeku.

Crnogorski portal Analitika javio je ranije kako je do napada došlo pet minuta prije ponoći i kako je prostor na mjestu događaja brzo ograđen. "Cijela policija je na nogama, a više informacija dobit ćete sutra od nadležnih institucija", rečeno je izvještaču Analitike.

Reutersov fotograf rekao je kako nema vidljive štete počinjene u napadu.

Veleposlanstvo je upozorilo američke građane da se ne približavaju do daljnje obavijesti.

"Američko veleposlanstvo u Podgorici obavještava američke građane kako postoji aktivna sigurnosna situacija u američkom veleposlanstvu u Podgorici", poručili su na svojoj internetskoj stranici. "Izbjegavajte veleposlanstvo do daljnje obavijesti."

Crna Gora prošloga se svibnja kao 29. zemlja pridružila NATO-u.

Kako javljaju crnogorski mediji, policija sumnja da je bombu bacio bivši vojnik Dalibor Jauković (43). Na Jaukovićevu profilu na Facebooku vidi se da je nagrađen medaljom za zasluge u obrani i sigurnosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine.

Na profilu je objavio i povelju o odlikovanju s potpisom Slobodana Miloševića iz 1999, a sudeći po njegovim objavama na Facebooku, bio je protivnik ulaska u NATO. (Hina)