Na ulici 24 puta izbo suprugu i čekao da dođe policija po njega

Na ulici 24 puta izbo suprugu i čekao da dođe policija po njega
Ubijena Marina Brkić (43) pokazala je nevjerojatnu strpljivost prema svojem suprugu. Čak 25 godina je trpjela brutalnosti, ljubomoru i alkoholizam. Kada mu je rekla da je dosta i da želi okončati brak on ju je izbo nožem, 24 puta, rekao je sudac suda u Münchenu koji je Josipa Brkića (44) osudio na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja nakon 15 godina odsluženja kazne, piše Süddeutsche Zeitung.

Josip je izricanje kazne slušao bez emocija. Josip i Marina su se vjenčali 1992. godine u Hrvatskoj i dobili su tri sina. Josip je zlostavljao Marinu i njihovog najstarijeg sina, a jednom je bez povoda nožem zaklao njihovog psa. Smetalo mu je naime što je njihov ljubimac lajao.

Nakon što je otišao u prijevremenu mirovinu, Josip je počeo još više piti. Marina se zbog toga morala brinuti da obitelj ima novaca za život.

Godine 2016. je otišla u München gdje je radila kao kuharica i čistačica u dječjem vrtiću. Josip ju je slijedio i obećao da više nikada neće piti te da će pronaći posao. No uskoro se vratio starim navikama. Marinu je tukao i pio je. U rujnu 2017. toliko ju je jako udario da je ostala gluha na jedno uho.

Udario ju je jer joj je kasnio vlak podzemne željeznice i došla je nešto kasnije s posla nego obično. Marina je 24. studenog 2017. godine rekla Josipu da se mora vratiti u Hrvatsku. Oko 4 sata ujutro krenula je na posao, a on ju je slijedio. Sa sobom je uzeo kuhinjski nož. Razgovarao je s njom, a ona je ostala pri svojem zahtjevu. Kada je htjela krenuti dalje ubio ju je nasred ulice.

Ubadao ju je tako jako u prsa da joj je slomio neke kosti. Kada je došla policija, stajao je pored mrtvog tijela svoje supruge i pušio. Josip je suđenje pratio uglavnom vrlo nezainteresirano, prenosi 24sata.hr.

Možda budete jednom shvatili da niste uništili samo život svoje supruge nego i svoje djece, poručio je sudac Josipu. Na presudu ima mogućnost žalbe.