Na ulici 24 puta izbo suprugu i čekao da dođe policija po njega

Josip Brkić (44) je prošle godine u Münchenu ubio svoju suprugu Marinu. Marina je otišla u Njemačku kako bi zarađivala za život jer je Josip pio. On je otišao za njom. Kada ga je htjela ostaviti, ubio ju je…

Ubijena Marina Brkić (43) pokazala je nevjerojatnu strpljivost prema svojem suprugu. Čak 25 godina je trpjela brutalnosti, ljubomoru i alkoholizam. Kada mu je rekla da je dosta i da želi okončati brak on ju je izbo nožem, 24 puta, rekao je sudac suda u Münchenu koji je Josipa Brkića (44) osudio na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja nakon 15 godina odsluženja kazne, piše Süddeutsche Zeitung.

Josip je izricanje kazne slušao bez emocija. Josip i Marina su se vjenčali 1992. godine u Hrvatskoj i dobili su tri sina. Josip je zlostavljao Marinu i njihovog najstarijeg sina, a jednom je bez povoda nožem zaklao njihovog psa. Smetalo mu je naime što je njihov ljubimac lajao.

Nakon što je otišao u prijevremenu mirovinu, Josip je počeo još više piti. Marina se zbog toga morala brinuti da obitelj ima novaca za život.

Godine 2016. je otišla u München gdje je radila kao kuharica i čistačica u dječjem vrtiću. Josip ju je slijedio i obećao da više nikada neće piti te da će pronaći posao. No uskoro se vratio starim navikama. Marinu je tukao i pio je. U rujnu 2017. toliko ju je jako udario da je ostala gluha na jedno uho.

Udario ju je jer joj je kasnio vlak podzemne željeznice i došla je nešto kasnije s posla nego obično. Marina je 24. studenog 2017. godine rekla Josipu da se mora vratiti u Hrvatsku. Oko 4 sata ujutro krenula je na posao, a on ju je slijedio. Sa sobom je uzeo kuhinjski nož. Razgovarao je s njom, a ona je ostala pri svojem zahtjevu. Kada je htjela krenuti dalje ubio ju je nasred ulice.

Ubadao ju je tako jako u prsa da joj je slomio neke kosti. Kada je došla policija, stajao je pored mrtvog tijela svoje supruge i pušio. Josip je suđenje pratio uglavnom vrlo nezainteresirano, prenosi 24sata.hr.

Možda budete jednom shvatili da niste uništili samo život svoje supruge nego i svoje djece, poručio je sudac Josipu. Na presudu ima mogućnost žalbe.

 

04.12.2018 u 14:10