Na Makarskoj rivijeri pao trojac s 15,5 kilograma marihuane

...39-godišnjakom, 28-godišnjakom i 26-godišnjakom s područja Opuzena, koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama".

Policajci PP Vrgorac i PP Makarska su, naime, 28.kolovoza na području mjesta Podaca kod Makarske, zaustavili osobno vozilo Renault Megane, kojim je upravljao 39-godišnjak, te osobno vozilo Mercedes, kojim je upravljao 28-godišnjak, dok se kao suvozač u istom vozilu nalazio 26-godišnjak.

- Prilikom pregleda vozila, službeni pas za detekciju droga je reagirao na prisutnost droga u vozilu, pa je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu, obavljena pretraga vozila te je pronađeno 14 paketa sa sadržajem opojne droge marihuane, ukupne mase 15 kg i 584 grama. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da su osumnjičeni nabavljali veće količine droge marihuane, s namjerom daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire. Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 700.000,00 kuna.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu - stoji u priopćenju kojeg potpisuje Zoran Petričević, načelnik PU.