Mostarci opljačkani na spavanju, zaključavajte se

pljačka, Mostar, K. Perić, pljačka, prijedor

Na području Mostara u zadnje vrijeme dogodilo se više pljački, a neke od njih i dok je cijela obitelj bila u stanu. Našu redakciju kontaktirao je čitatelj koji je postao svjestan da je opljačkan tek ujutro kad su se probudili.

Blindo vrata bila su samo zatvorena, ali ne i zaključana. Kradljivac je pokupio što je stigao i otišao. Pozvali su policiju.

U zadnja tri mjeseca na području Hercegovačko-neretvanske županije izvršeno je 30 provala. U lipnju ih je bilo 11, u srpnju 9, a u kolovozu 10, potvrdio je za Hercegovina.info glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić. Prema njegovim riječima 45 posto slučajeva je riješeno, a na ostalima se radi. Upitan je li broj provala u porastu, Marić kaže da su odstupanja od 5-10 posto kada usporedimo s istim razdobljem prošle godine, s tim što je ove godine veći postotak riješenih provala.

O konkretnim provalama i provalnicima Marić nije govorio, dodavši da policija radi na svakom pojedinačnom slučaju.

Kako Hercegovina.info neslužbeno doznaje stil gore spomenute pljačke neodoljivo podsjećaju na starog povratnika u kriminalu Zorana Petkovića, koji ne ostavlja tragove provale i bešumno pljačka stanove.

Petković, kako saznajemo, često mijenja prebivališta, i policiji u zadnje vrijeme izmiče „za dlaku“, a nije jedini koji operira na našim terenima.

K.Perić