Mostarci i Čapljinac negirali krivnju da su raspačavali lažni novac

Sandro Soče uhićenje

... Majić (1993.) iz Čapljine, negirali su pred sucem za prethodni postupak Suda BiH Šabanom Maksumićem krivnju za pripadnost organiziranoj kriminalnoj skupini koja se bavila krivotvorenjem novca, piše dnevni-list.ba.

Mijenjali novac
Budući da su Soče, Pervan, Miličević i Majić izjavili kako se ne osjećaju krivima, njihov predmet će biti proslijeđen Vijeću Suda BiH koje će u zakonski predviđenom roku zakazati početak suđenja.

Četvorica optuženih su, kako stoji u optužnici iz lipnja, sredinom 2012. nabavili više krivotvorenih novčanica u apoenima od po 200 eura, koje su stavljali u promet na području Hercegovine, tako što su u raznim prodajnim objektima kupovali robu manje vrijednosti, koju su plaćali krivotvorenim novčanicama.

S druge strane, od prodavača su dobivali određenu robu i ostatak u ispravnim novčanicama, ili su vršili zamjenu krivotvorenih novčanica za konvertibilne marke. Na taj način su stekli nezakonitu imovinsku korist te nanijeli štetu većem broju pravnih osoba i građana, kod kojih su stavljali u promet krivotvorene novčanice.

Ranije nedjelo
Optuženi Soče je odranije poznat policiji, a u studenom 2011. uhićen je zbog sumnje da je izvršio razbojstvo nad obitelji Radić u naselju Bijeli brijeg. Kada je priveden zbog tog djela, pobjegao je policajcima niz stubište, ali je uhvaćen u Zagrebačkoj ulici.

Zbog ovog razbojstva Soče i njegov suučesnik Olja Zelčić su u mostarskom Županijskom sudu osuđeni na po 12 mjeseci zatvora, nakon što su s Tužiteljstvom sklopili sporazum o priznanju krivnje.

DNEVNI LIST