Mostar: Kiparova kći umalo izgorjela u požaru koji je izbio u lođi

požar, Čapljina, požar, dijete, krovovi, kuća, donacija, goražde, fra Stipan Radić
Vatra se opasno širila na stubište pa su tom prilikom izgorjeli rukohvati ograde, kao i ulazna vrata dva stana. Gusti dim je izlazio kroz otvore na vrhu zgrade te se u početku vjerovalo da gori jedan od stanova.

Uspaničeni stanari i prolaznici su alarmirali interventne službe te su ubrzo pristigla dvoja vatrogasna kola, Hitna pomoć i policija. Ipak, najugroženija je bila djevojka, kći poznatog kipara Antunovića, koja je bila najbliže žarištu. Ona je inače dulje boravila u zapaljenim lođama koje je u posljednjem slučaju valjda i nehotično zapalila.
Srećom, uspjela je istrčati van te je uz pratnju policije i liječnika odvezena na pregled respiratornih organa jer se vjerovalo da se 'nagutala' dima. Prema riječima jednog od stanara, kojem su gotovo u potpunosti izgorjela vrata stana, njegov prvi susjed je došao kako bi odveo djecu u vrtić pa je i uočio kako se vatra već poprilično proširila da se nije bilo moguće vratiti niz stubište. Najmlađi i odrasli morali su se evakuirati preko terase na krovu. Prema onome što se dalo vidjeti na mjestu zgarišta, izgorjelo je i mnoštvo knjiga koje je djevojka vjerojatno na tome mjestu često čitala.

- Čitavo ljeto smo joj ukazivali na ovu vrstu opasnosti, ali očito uzalud. Često je koristila šibice pa nije isključeno da joj je ispala na knjige ili što li već, kažu nam stanari, koji su garavih ruku i lica spašavali svoju imovinu.

izvor: večernji list