Mostar: Ivica Bošnjak dobio 10 godina zatvora za ubojstvo Šemsudina Salčina

12.10.2011

Vijeće Županijskoga suda u Mostaru danas je proglasilo krivim Ivicu Bošnjaka (1983) iz Mostara za ubojstvo u stjecaju s kaznenim djelom neovlaštenog držanja oružja te mu izreklo jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina.

Naime, optuženi Bošnjak je za ubojstvo dobio devet i pol godina zatvora, a za neovlašteno držanje oružja jednu godinu, što je spojeno u jedinstvenu kazenu zatvora od deset godina.

Vijeće, kojim je predsjedao sudac Hamo Kebo, donijelo je presudu nakon što je danas prihvatilo sporazum o priznanju krivnje sklopljen između optuženog Bošnjaka i Županijskoga tužiteljstva Mostar.

Ovim sporazumom Bošnjak je priznao da je kriv za ubojstvo Šemsudina Salčina, i to pucajući na njega iz automatske puške na mostarskom Carinskom mostu 3. svibnja ove godine, odnosno za vrijeme svoga otpusta iz KPZ Mostar, gdje je od 2009. godine bio na izdržavanju kazne.

Optuženi je tijekom ročišta o prihvatanju sporazuma izjavio kako je krivnju priznao jer je potpuno svjestan krivnje te da je ubojstvo Salčina, s kojim je izdržavao zajedno kaznu zatvora u KPD Zenica, počinio izrevoltiran svađom s njim.

Bošnjak nakon ove presude nema pravo na žalbu.

Fena

loading...