Monstrum Paravinja će u Hrvatskoj služiti i kaznu za silovanje u BiH

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
...koje je počinio u BiH, unatoč tome što su ga vlasti ove zemlje prošle godine privremeno izručile kako bi se protiv njega vodio sudski postupak za silovanje i ubojstvo Antonije Bilić, rekao je u petak za medije u Mostaru ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak.

"Najprimjerenije bi bilo da Paravinja izdržava kaznu Hrvatskoj s obzirom na najnovije događaje kojih smo svjedoci", rekao je ministar Čolak dodavši da takva odluka dobiva dodatno na argumentaciji nakon pronalaska posmrtnih ostataka Antonije Bilić.

"Mislim da će u tome pravcu ići odluka da vlasti BiH ustupe izdržavanje ovog dijela kazne izrečene kroz priznanje strane sudske odluke od strane Hrvatske. Mi ćemo se o tome dogovoriti s Republikom Hrvatskom", dodao je ministar.

Po Čolakovim riječima, oko procedure će se formalno dogovarati sudovi koji su izrekli kaznu Paravinji putem državnih ministarstva pravosuđa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je prošle godine pravomoćnu presudu kojom je Paravinja proglašen krivim zbog silovanja iz 2006. godine i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i 10 mjeseci zatvora, prenosi Hina.

On je uhićen u BiH u lipnju prošle godine gdje je pobjegao nakon što je Republika Hrvatska raspisala tjeralicu za njim zbog povezanosti s ubojstvom maloljetne Drnišanke Antonije Bilić.