Monstrum koji je bacio bombu među svoju djecu hrvatski je državljanin

Njemački liječnici u Kasselu bore se za život jednogodišnjeg dječaka kojega je, zajedno s njegovom tri godine starijom sestrom, pokušao ubiti njihov otac, navodno hrvatski državljanin. Dječak je preživio čak dva pokušaja Esada G. (52) da ga ubije.

Prvo je svoje dvoje malene djece u srijedu kasno navečer pokušao utopiti u rijeci Diemel, a potom je njihova tijela stavio u automobil i detonirao bombu. I dok je četverogodišnja djevojčica umrla još u rijeci, jednogodišnjak je preživio i drugi pokušaj ubojstva.

Prema pisanju njemačkih medija, koje prenosi Jutarnji list, obiteljska tragedija je počela kada je Esad u srijedu poslijepodne u Hombergu preuzeo djecu od svoje 26-godišnje bivše supruge, od koje se nedavno razveo. No nije ih vratio na vrijeme, pa je za njima pokrenuta policijska potraga. Kombi Ford Escort smrskanih stakala u četvrtak ujutro pronašao je pastir blizu mjesta na kojem je 52-godišnjak imao vrt, na poljskom putu između Trendelburga i Eberschütza. Policija je u automobilu pronašla nekoliko oproštajnih pisama, u kojima Esad navodi razvod kao motiv za svoje postupke.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova još nije potvrdilo da je Esad G. hrvatski državljanin, no Jutarnji piše kako je generalni konzul BiH u Frankfurtu Nikica Džambo ustvrdio da je riječ o muškarcu podrijetlom iz Duratbegova Dolca, između Bugojna i Jajca, te da ima hrvatsku putovnicu.