Modriča: Braća stradala aktiviranjem bombe

lažna dojava, bomba, Sovići, Tomislavgrad, bomba, Sarajevo, bomba, policija, napad, bomba, tivat, prekid veze, crna kronika, crna kronika, bh državljanin, ručna bomba, automobil, Austria, bomba, napad, švicarska, Mostar, bomba, ručna bomba, eksplozivne naprave, bomba, Mostar
Svemu je prethodila svađa braće.

Po saznanjima policije u Doboju, bombu je aktivirao mlađi brat, oko 18.30 sati, u putničkom vozilu „golf 4", u kojem su se obojica nalazila.

Izvršenim uviđajem, kao i na osnovu do sada prikupljenih operativnih saznanja, utvrđeno je da su se tog popodneva braća posvađala ispred čitaonice, prilikom čega je mlađi zadao nekoliko udaraca starijem bratu, uputivši verbalnu prijetnju po život i tijelo njemu i njegovoj obitelji.

Došavši kući, Mihajlo je odveo obitelj kod rodbine i vrativši se, najvjerovatnije, u dvorištu zatekao putničko vozilo u kome se nalazio Mihajlo.

Nakon što je Milorad sjeo u vozilo, najvjerovatnije je ponovo izbila svađa, prilikom čega je mlađi brat aktivirao ručnu bombu, od koje je na licu mjesta smrtno stradao, a stariji brat zadobio teške tjelesne ozljede, od kojih je preminuo na putu do dobojske bolnice.

Uviđaj lica mjesta, kojim je rukovodio dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Doboj, sinoć su izvršili policijski službenici Policijske stanice Modriča.

Fena