Mladići zagrebačkom poduzetniku zapalili automobile, otkriven je i razlog

paljevina automobila, palež Zagreb

Krajem rujna izgorjela su dva automobila zagrebačkog poduzetnika.

"U 2:45 u dvorištu u Remetskom Banjščaku u Zagrebu izbio je požar na parkiranom osobnom automobilu marke Smart zagrebačkih registarskih oznaka, priopćila je policija.

Automobil je u vlasništvu 60-godišnjeg zagrebačkog poduzetnika. Požar je u isto vrijeme izbio i na osobnom automobilu marke Mazda zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu tvrtke 60-godišnjeg poduzetnika", objavila je policija posljednjeg dana rujna.

Policija objavila detalje

Jutros je objavljeno kako su pronađeni krivci koji su požar podmetnuli. Razlog je, kako se da zaključiti iz policijskog priopćenja, poslovne prirode.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu 60-godišnjaka i 62-godišnjakinje", stoji u priopćenju.

"Naime, sumnja se da su 26-godišnjak i 23-godišnjak, motivirani nastalim nezadovoljstvom u poslovanju između dva trgovačka društva iz Zagreba od kojih je u jednom od njih zaposlen 26-godišnjak, dok je drugo poduzeće u vlasništvu obitelji oštećenih osoba, 30. rujna oko 2.30 sati na području Maksimira došli do kuće 60-godišnjaka gdje su motornim benzinom polili i otvorenim plamenom zapalili dva osobna automobila marke Smart For Four i Mazda CX-3 u vlasništvu 60-godišnjaka i 62-godišnjakinje, koja su u potpunosti izgorjela, dok se požar proširio i na osobni automobil Citroen C4 31-godišnjaka koji se nalazio ispred kuće.

Materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelom je zasad neutvrđena, cijeni se većom od 200.000 kuna", stoji u priopćenju policije, piše Index.