Mladić silovao mlađu sestru i pretukao baku koja ga je htjela spriječiti

Policija Srbije
Kako piše beogradski Blic, Stevan Ć. je zločin počinio prije mjesec dana, a proteklog je vikenda ponovno pokušao učiniti isto. Pred Višim sudom u Pančevu branio se šutnjom, a određen mu je jednomjesečni pritvor.

Njega se tereti da je prije mjesec dana prvi puta silovao polusestru, a ovoga vikenda pokušao ponoviti zlodjelo. No, ovoga puta u tome ga je omela baka koja je ušavši u sobu i vidjevši unuka kako leži na unučici uzvuknula: "Sine, pa zar ćeš sestru silovati?!"

Tada je nasrnuo na nju udarajući je i nanijevši joj lakše tjelesne ozljede.

Djevojčicu, za koju su liječnici utvrdili da je prilikom prvog silovanja deflorirana, saslušat će istražni sudac, dok majka i baka osumnjičenog, kao bliski srodnici, imaju pravo odbiti dati iskaz.

Ako se dokaže krivnja, silovatelj bi mogao dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od 10 do 20 godina, koliko zakoni u Srbiji propisuju za silovanje djeteta.

Ako se, međutim, utvrdi da je djevojčica dobrovoljno pristala na seks, Stevan Ć. također će krivično odgovarati, jer je mlađa od 14 godina, a za što je propisana kazna od 3 do 12 godina zatvora.

On ranije nije bio kažnjavan, a nedavno je odselio od oca i preselio k majci i očuhu u njihovu obiteljsku kuću gdje je i počinio zlodjelo. Susjedi su u šoku jer tvrde da obitelj do ovog događaja niakda nije bila problematična.