Mladić pronađen mrtav sto metara od stana Zorana Milanovića

nestali student, točan uzrok smrti, Zoran Milanović, Juraj Šimunić, Mrtvo tijelo
Mrtvo tijelo u četvrtak nestalog 19-godišnjeg zagrebačkog studenta Juraja Šimunića pronađeno je u subotu popodne u otvorenom kanalizacijskom šahtu devastirane zgrade bivšeg DTR-a u Krajiškoj ulici, među nakupinama smeća i prljavštine.
Na tijelu nesretnog 19-godišnjaka nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na nasilnu smrt, osim, kako neslužbeno doznajemo, tri porezotine na glavi koje su najvjerojatnije nastale od pada u otvor.
Sumnja se da je u nesretni 19-godišnjak pri padu izgubio svijest, te preminuo, iz zasad, nepoznatih razloga, u krajnje sumnjivim okolnostima na mjestu koje bi se trebalo zaobilaziti u širokom luku.
Nije poznato koliko je dugo bespomoćno ležao u plitkom kanalizacijskom otvoru, ne dubljem od jednom metra u unutarnjem dvorištu zgrade napuštenog objekta. Posljednji put viđen je u četvrtak s prijateljem, nakon čega je obitelj policiji prijavila njegov nestanak.
Tijelo mladića prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. PU zagrebačka nije htjela izvijestiti javnost o ovom događaju.
Lampioni i ruža

Kupac napuštene i opasne nekretnine propale industrije zgradu nije zaštitio od neovlaštenog pristupa pa su se u nju uvlačili beskućnici, narkomani, ali i znatiželjna djeca iz susjedne Osnovne škole »Petar Zrinski«, te mladi iz kvarta.
Teška tragedija u zgradi opasnoj za život za koju novi vlasnik nije angažirao nijednog zaštitara dogodila se sto metara od čuvanog doma obitelji premijera Zorana Milanovića pod zakonskom zaštitom policije i osiguranja.
Bilo je pitanje vremena kada će se neka nesreća dogoditi u ruini na kućnom broju 20. Čelični poklopci šahtova u cijeloj zgradi odavna su pokradeni. Kradljivcima starog željeza i bakra napušteni pogon nekad renomirane domaće tvornice rublja bila je primamljiva meta. Naša ekipa našla se na mjestu tragedije na kojem su prijatelji stradalog Šimunića ostavili upaljene lampione i jednu bijelu ružu.
U devastirani pogon ušli smo lako, kroz razvaljena ulazna vrata. Oko nas komadi žbuke, razbijenog stakla, stari madraci, komadi namještaja, smotuljci smrdljivog smeća, konzervi hrane, i ambalaže vina.
Tek poneka električna instalacije ili cijev koju lopovi nisu mogli izvući vire iz razrovanih zidova - slika je to temeljito opljačkane imovine zgrade izgrađene 50-tih godina a uzaludno preuređene 80-tih godina prošlog stoljeća, među ostalim i pvc stolarijom u vremenu kada je DTR bio simbol uspjeha među domaćim brendovima. Razbijena stakla

Razbijena stakla prozora s višekatnice prijete i slučajnim posjetiteljima koji se zateknu u skrivenom dvorištu. Što je nesretni Šimunić radio u derutnoj zgradi, nedaleko od stana u kojem je živio s majkom, ne znaju ni njegovi bliski prijatelji.
Navodno, nije imao problema s drogom. Zadnji signal s njegovog mobitela registriran je iz Ulice Isidora Kršnjavoga, pola kilometara južnije od stana u kojem je živio s majkom.
Prema neslužbenim informacijama u četvrtak popodne žurio je na nogomet u sklopu fakultetskih obaveza. Oko podneva se našao s jednim prijateljem a potom otišao doma na ručak. Dok je ručao, primio je jedan poziv na mobitelu.
Očito, važan poziv. Na trenutak je izašao iz stana ostavivši hranu u tanjuru, ali i novac i cigarete na stolu. Više se nije vratio. Prijatelji koji su se uključili u potragu za nestalim Jurajem oblijepili su grad plakatima s njegovim likom.
Bio je običan mladić iz donjogradskog kvarta, student prve godine kroatologije na Hrvatskim studijima, volio je nogomet, a još više svog prezimenjaka nogometaša Josipa Šimunića. Navijačke strasti nisu mu bile strane. Što je dovelo do smrti mladog studenta tek se treba otkriti. Obdukcija bi trebala dati važne odgovore.

novilist.hr