Misteriozna smrt mlade i lijepe hrvatske političarke

Istra, misterija, smrt
Ljubavni trokut, droga, razvod, očajni roditelji, ugledni političari, sve su to elementi koji podgrijavaju priču, a u isto vrijeme osobe koje su bile najbliže Martini i vjerojatno znaju ili bar slute što se tog kobnog dana u podstanarskom stanu dogodilo, dosljedno šute. Barem za sada.

Damir Kajin , potpredsjednik IDS-a, javno je u intervjuu za Dnevnik 3 HTV-a zatražio da se slučaj istraži i istina objavi radi mira obitelji, Puležana, ali i IDS-a na čemu inzistira i njihovo članstvo.

Premda mi je šef policije rekao da je istragom utvrđeno kako u pozadini te tragedije nije bilo droge, a ni nasilja, za zatvaranje slučaja čekaju se još nalazi toksikološkog vještačenja. Vjerujem da će istina izići na vidjelo jer se za taj slučaj zainteresirao i državni vrh - rekao je Kajin.

Na pitanje tko se to iz državnog vrha zainteresirao za pulski triler odgovara kako nije riječ niti o hrvatskom predsjedniku Josipoviću niti premijeru Milanoviću već ljudima iz pravosuđa i policije od kojih je dobio garanciju da će se taj slučaj istražiti profesionalno.

Nazvao me i otac te djevojke, koji je očajan i treba ga razumjeti, te također želi doznati punu istinu i to čim prije. Razgovarao sam jučer i s kolegama Borisom Miletićem i Ivanom Jakovčićem, jer naši politički protivnici ovu tragediju koriste za ponovne optužbe o kokainskim orgijama i to vezuju uz ljude iz samog vrha naše stranke.

Rekao sam im da se na te laži mora reagirati jer će one u suprotnom postati istina, i rekli su mi da će se obojica testirati na droge - kaže Kajin.

Ne pada mi napamet. Nisam osoba koja će reagirati na pritisak pogotovo kada znam koji ljudi stoje iza toga. Svi koji me poznaju znaju da ja u životu niti cigaretu nisam zapalio, da volim vino, kao i da u životu s nikakvim drogama nisam eksperimentirao - rekao nam je Ivan Jakovčić.

O cijelom slučaju, premda mu je Marina Duras bila najbliža suradnica, još se nije oglasio niti pulski gradonačelnik Boris Miletić, a upravo se njegovo ime spominje u raznim kombinacijama, čak da je tog kobnog dana bio u njezinu podstanarskom stanu.

Iz bliskih mu krugova te se insinuacije odlučno odbacuju, a Miletić nema ništa protiv testiranja na droge kako bi se zaustavile neutemeljene optužbe. Iz pulske gradske uprave također demantiraju da je stan u kojem se dogodila tragedija bio gradski.

Prema navodima upućenih, Martina je uselila u podstanarski stan par dana prije tragedije. Bila je, kažu, nesretna i zato je prije nekoliko mjeseci podnijela zahtjev za razvod.

IDS: Korištenje smrti u političkoj borbi jadno je i bijedno

O slučaju Martine Duras oglasio se priopćenjem i IDS. Izražavaju duboku sućut obitelji i prijateljima nesretno preminule Martine Duras Pauletić.

- Korištenje tuge jedne smrti u političkoj borbi, čemu smo svjedoci proteklih dana, jadno je i bijedno od strane svakog pojedinca. IDS se nikada nije i neće spustiti na takvu razinu političke komunikacije. Želimo vjerovati da je svima cilj samo istina, stoji u priopćenju kojeg ipotpisuje Ivan Jakovčić.

Izvor: Jutarnji list