MISTERIOZNA SMRT BRATA I SESTRE U BLIZINI KUPRESA: Moguće da su se otrovali ili umrli od gladi

Policijski auto
Uzrok prestanka života Milke Ilić (61) i njenog brata Nediljka Ilića (57), koji su pronađeni u selu Ćate, između Šipova i Kupresa, nakon obavljene obdukcije nije zvanično objavljen, a Nezavisne novine nezvanično saznaju da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, odnosno nasilja te da su bili bez života petnaestak dana.

"Teško su živjeli, nisu imali ni hrane. Moguće da su jeli nekakvo korijenje ili nešto otrovno pa se otrovali. Opet neko priča da je moguće i da je ona preminula, a on da je krenuo zvati nekoga pa pao", pričaju mještani Strojica.

Milka je, kako kažu, bila muškobanjasta, krupna, jaka žena, koja je uvijek hodala, stopirala i svi su je u okolini poznavali, ali nikada nije bila agresivna.

"Ako joj netko nešto da - uzeće, ako ne, ode ona svojim putem, nikoga nije dirala", kažu mještani, dodajući da joj je brat bio povučeniji i nije toliko često izlazio.

Njih dvoje živjeli su teško u trošnoj kući u Ćatama, a vodili su poprilično neuredan život još od malih nogu. Majka im je tokom rata nastradala u požaru, nešto kasnije su ostali i bez oca, a budući da nijedno nije bilo sposobno za normalan samostalni život, živjeli su od humanih ljudi i milostinje.

Dežurni tužitelj je naložio da se poduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti događaja.

Dnevni list