Migrant pokušao silovati djevojčicu u Bihaću

Bihać, ilegalni imigranti, imigranti, psihičko i fizičko zlostavljanje, zlostavljanje, emocionalno zlostavljanje, teško seksualno zlostavljanje
Kako su informirali iz policije, prigodom redovnog patroliranja i obilaska grada, pripadnike policije je pored obale rijeke Une, presrelo šest migranata iz Šri Lanke te im pokazali mjesto gdje se nalazila nepoznata ženska osoba.

Pregledom terena, u žbunju je pronađena 13-godišnja djevojčica, migrantkinja iz Šri Lanke, nakon čega je grupa migranta pozvana u prostorije Policijske postaje u Bihaću i sa njima su razgovor obavili policijski istražioci.

Također, policija je, u prisustvu njene majke, obavila razgovor i sa 13-godišnjakinjom, koja je izjavila kako ju je presreo nepoznati migrant iz Pakistana, te joj pokušao nasilno skinuti odjeću.

U tome su ga spriječili ostali migranti te otjerali Pakistanca. O ovome događaju je obavješten kantonalni tužitelj koji je konstatirao kako postoje elementi kaznenog djela bludne radnje te naložio provođenje istrage. Policijski istražitelji su nastavili rad na dokumentiranju ovog događaja te pronalasku migranta koji se sumnjiči za ovo kazneno djelo.

Nezavisne novine