Maskirani napadači napali i izboli svjedoka protiv terorista iz Bugojna

teroristički napad, terorizam, teroristički napad, teroristi, teroristički napad, terorizam, bombaški napadi, Bugojno, teroristički napad, Bugojno, Bugojno, teroristički napad, vehabije, Bugojno, teroristički napad, teroristički napad, Bugojno, Bugojno, eksploziv, Sipa, terorizam, Bugojno, napad
Napadači su u blizini Uskoplja presreli Čauševića i uboli ga oštrim predmetom, nakon čega su pobjegli Golfom 2. Policija sumnja da se radi o automobilu koji pripada pravosnažno osuđenom teroristu Rijadu Rustempašiću, koji je jučer i viđen na području Bugojna, piše portal klix.ba.

Adnan Čaušević bio je jedan od najbitnijih svjedoka Tužiteljstva BiH u postupku protiv Harisa Čauševića i drugih optuženih za teroristički napad na policijsku stanicu u Bugojnu.

Napadnuti Čaušević također je bio svjedok u predmetu protiv Rijada Rustempašića i Abdulaha Handžića, koji su prije dvadesetak dana osuđeni za planiranje terorističkog napada na međunarodne institucije, a koji se, unatoč pravosnažnoj presudi, nalaze na slobodi.