Makedonac osumnjičen za 20 teških krađa u Banja Luci, šteta 100.000 KM

granična policija, BIH, granica, tuča, Banja luka, pet uhićenih, Srbija, uhićeni, lijekovi, malverzacije , makedonac, BIH, Banja luka, Mostar, tužiteljstvo hnž, osumnjičeni, oružano razbojništvo

Banjalučka policija je u akciji, kodnog naziva "Bitola", otkrila počinitelja 20 krivičnih djela teških krađa, kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 105.215 KM.

Akciju su proveli policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u suradnji s Policijskom upravom Gradiška i Trećom policijskom upravom Županije Sarajevo, a uhićena je osoba inicijala A.B..

Neslužbeno, u pitanju je državljanin Makedonije Apostol Benedevski, od ranije poznat policiji.

A.B se sumnjiči da je od rujna 2017. pa do studenog ove godine izvršio dvadeset teških krađa na području grada Banja Luka.

Izvršen je pretres stana u Županiji Sarajevo, koji je osumnjičeni koristio, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela, zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije „Lomači“, cilindrične brave kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima.

"U ovim aktivnostima izvršena je i kriminalistička obrada nad licima LJ.I. i E.A." – priopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

"A.B. je nakon kriminalističke obrade proveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banja Luka, jer u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini" – dodaju iz policije.

Napominju i da je akcija provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u tijeku.