Majka sinu zatvorenom u Mostaru pokušala unijeti drogu

bjegunac, zatvor, nasilje, silovanje, zatvor, optužnica, mladić, Srbin, zatvor, djed, baka, unuk, zlostavljanje, ratni zločin, ratni zločinac, ratni zločini, Armije BiH, Zločini Armije BiH, Armija RBiH, Trebinje, CJB Trebinje, Centar javne sigurnosti Trebinje, Marko Đerić , zatvor, Mostar, droga
...ali kada su zatvorski čuvari kod nje našli sumnjivi prah, odmah su je uhitili pod sumnjom da je sinu htjela unijeti narkotike iza rešetaka. Ljudevit Marić, viši inspektor u Uredu komesara MUP-a HNŽ-a potvrdio je kako su policajci saznali za slučaj kada ih je u 10.50 sati nazvao dežurni iz mostarskog zatvora i rekao kako je jedna zatvorska čuvarica pronašla sumnjiv prah kod posjetiteljice Zade K. Prah će se sada vještačiti, a ako se utvrdi da je riječ o opojnoj drogi, majka bi mogla i sama završiti iza rešetaka. Nije rečeno gdje je majka skrivala prah, ali je potvrđeno kako su je uhitili nakon što je jedna čuvarica obavila pregled posjetiteljice i kod nje pronašla sumnjivu supstancu. Odmah se posumnjalo da je riječ o narkoticima te da je majka to htjela dostaviti svom sinu, kojem je i došla u posjet. Ne bi ovo bio prvi put da se pokušava unijeti droga u mostarski zatvor, a još prije nekoliko godina ravnatelj zatvora Romeo Zelenika je govorio kako se u zatvor često pokušavaju unijeti narkotici, ali i priručni bodeži, mobiteli i slično.

"Imali smo slučaj kada je supruga mužu donijela drogu u vagini te ispod jezika", govorio je tada Zelenika.

Da zatvorenici znaju biti poprilično maštoviti kada se žele domoći narkotika govore i fotografije kojih su se mediji dokopali 2012. godine, a na kojima se vidi kako zatvorenici mostarskog KPZ-a s prozora bacaju konopce izvan zatvorskih zidina, a netko im izvana veže drogu za platno i nakon toga daje znak da konopce s drogom vuku nazad prema prozoru.

Dnevni list