Majka djevojčice koja se otrovala u vrtiću sprema tužbu

vrtić, trovanje djevojčice

Najvjerovatnije ćemo zbog velikog nemara tužiti upravu vrtića. U ovom trenutku najvažnije mi je da mi se dijete oporavlja kazala je majka dvogodišnje djevojčice koja se otrovala kemijskim sredstvom aspesolom u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Rači koji joj je odgajateljica greškom dala da popije umjesto vode.

Kako kaže, kćerka joj se do daljnjeg nalazi na intenzivnoj njezi u Pedijatrijskoj klinici.
“Jedva čekam da odem kući, naravno uz potvrdu liječnika da moja kćerka neće imati nikakve posljedice po zdravlje”, rekla je.

Trovanje se dogodilo kada je odgajateljica žednom djetetu, misleći da je u pitanju voda, greškom dala da pije iz bočice u koju je netko sipao asepsol.

Dijete je počelo povraćati i brzo je prevezeno u Dom zdravlja u Rači.

Nisu odmah znali o čemu je riječ te je djevojčica prebačena u Klinički centar u Kragujevcu.

Kako kažu u ovoj ustanovi, dijete je klinički stabilno.

Glasnogovornica KC Vanja Đorđević rekla je u četvrtak da dijete do daljnjeg ostaje na intenzivnoj njezi u Pedijatrijskoj klinici.

Obitelj djevojčice odgovornost za incident pripisuje upravi predškolske ustanove, jer se po svemu sudeći, sredstva za higijenu i druge opasne materije neadekvatno čuvaju.

“Takav javašluk velika je opasnost za svako dijete u tom vrtiću. Bez obzira na sve, zahvalna sam odgajateljici što me je obavijestila o kojoj kemikaliji je riječ, jer je time omogućeno da se dijete pravilno liječi.

Koliko znam, moja kćerka je popila malo tečnosti, koja u slučaju unosa veće količine može biti i smrtonosna”, kaže majka Jelena, koja je neprekidno uz svoje dijete u kragujevačkoj bolnici.

Direktorica PU “Naša radost” u Rači, Ljubina Jeftić, kaže da je pokrenut disciplinski postupak, te da će odgovorni za incident odgovarati.

Načelnik školske uprave u Kragujevcu, Goran Joksimović potvrđuje da je dobio izvještaj direktorice PU iz Rače, te da je proslijeđen Ministarstvu prosvjete, da je za ovaj slučaj nadležna Republička prosvjetna inspekcija.