Ljubuški: Uhićeni ilegalni imigranti

ubojstvo, policija, droga, policija, policija, vatreno oružje, droga, ubojstvo, zločini, Sarajevo, pokušaj ubojstva, ubojstva, sipa uhićenje, policija, akcija, crna kronika, zenica, policija, akcija, droga, crna kronika, policija, akcija, Široki Brijeg, crna kronika
Policijski službenici Jedinice granične policije /JGP/ Doljani otkrili su da su ove osobe u subotu, 6. studenog, u 12. 45 sati, automobilom "mercedes", registriranom na Kosovu, pokušala da pređu granicu. Vozilom je upravljao državljanin Srbije, čiji su incijali G. A. /49/.

Zbog pokušaja ilegalnog prelaska državne granice iz BiH u Hrvatsku, lica su sprovedena u sjedište JGP Doljani, te su uz prijedlog za protjerivanje stranaca sa teritorije BiH predati Službi za poslove sa strancima, na dalje postupanje.

U saopćenju se navodi da su službenici JGP Velika Kladuša u subotu u 21.30 sati uhapsili državljanine BiH Ć.E. i P.R. iz tog mjesta kod kojih je pronađeno 310,80 grama marihuane.

O ovom slučaju obaviješteno je Tužiteljstvo Unsko-sanske županije kojem će biti dostavljen izvještaj o počinjenim kaznenim djelima i izvršiteljima.

Policijski službenici JGP Trebinje i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH su u subotu, 6. studenog, u 22.20 sata na ulazu na granični prelaz Klobuk spriječili krijumčarenje 3 500 kutija cigareta bez markica, tržišne vrijednosti 7.500 KM.

Cigarete, 2 500 kutija "partnera" i 1 000 kutija "marlboro lajta", bile su sakrivene u autobusu, registarcije BiH, u otvorima za ventilaciju u krovu i rezervoaru autobusa.

Autobusom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Đ. M. /42/ iz Banjaluke.

Vozač autobusa i zaplijenjene cigarete predati su u nadležnost službenicima UIO BiH, a o slučaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH kojem će biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje.

srna