Ljubomora odvela u zajedničku smrt Igora i Zoricu

U eksploziji je poginuo i Igor, a obitelj nastradale djevojke shrvana je bolom.

Iz Austrije je stigla majka Marijeta Milivojević, iz Slovenije stric Momir Maksimović, a iz Švicarske Zoricina polusestra Sanja Đurić s mužem. Majka Marijeta kaže da se sa Zoricom nije dugo vidjela, ali da je telefonom razgovarala s njom.

Bolesna ljubomora

- Pitala sam je li sve uredu s Igorom i rekla je da jeste. Nažalost, dogodilo se ovo što se desilo i ja sam jedno od svoje dvoje djece izgubila na strašan način - kaže majka ubijene djevojke.

Zoricina sestra još je u šoku.

- Moja sestra bila je kod mene u Švicarskoj mjesec i kući je stigla oko pet ujutro, istoga dana kada je i stradala. Negdje oko osam sati ujutro zvala me telefonom i plakala. Rekla je da joj on prijeti bombom. Pitala sam o čemu se radi i tražila Igora. On je drsko rekao: "Što hoćeš ti, nemoj da ubijem i tebe i tvoju obitelj". Rekla sam da se smiri, da lijepo razgovaraju i on je obećao da će uzeti stvari i otići iz stana, kako su se, valjda, dogovorili. Otad ih više nismo mogli dobiti telefonom - kaže Sanja Đurić, Zoricina sestra.

Ona ističe da je od prvog dana kada je Zorica stigla kod nje Igor zvao, prijetio i ucjenjivao. Zorica je odgovarala da je sve uredu, da je kod sestre i čuva djecu, ali on se nije smirivao. Sanja kaže da je Zorica kazala da će s Igorom raskinuti ako joj nastavi prijetiti, i tako je i bilo.

Nažalost, on se s tim nije mogao pomiriti, a bolesna ljubomora odvela ih je oboje u smrt. Sanja kaže da su Igorovi roditelji obećali da će biti skupa sa Zoricom i Igorom kada se ona vrati u Bijeljinu, ali nije bilo tako. Zašto se on tako ponašao ne može objasniti.

Odlična učenica

Stric Momir brinuo se o Zorici kao o vlastitom djetetu. Pronašao je snage da progovori o neizmjernom gubitku obitelji Maksimović.

- Tragedija je ovo o kojoj se riječima nema što reći. Ovo je naša tragedija i tragedija obitelji Stjepanović. Unatoč gubitku oca i teškom djetinjstvu, Zorica je bila predivno dijete, odlična učenica. Lijepa, pametna, imala je tako sjajnu perspektivu, mogućnosti. Izborila se, našla svoje mjesto u ovom surovom svijetu, ali nikad ne bih mogao pomisliti da će joj život biti ovako prekinut. Neka patološka ljubomora, neka ludost, ne znam od koga ili čega je došla - kaže stric Momir.

Dodaje da je smrt neizbježna u starosti, počesto i u ratu, ali da netko nekome, ai sebi, iz ljubavi oduzme mladost, život, to stric Momir, kako kaže, nikada neće moći sebi objasniti.

Zorica je imala dvije godine kada je ostala bez oca Drage. Majka se potom udala, a Zoricu je othranila obitelj. Bila je odlična učenica i ove godine je počela studij pedagogije. Proteklih nekoliko mjeseci u iznajmljenom stanu živjela je s Igorom Stjepanovićem, s kojim je bila u vezi od veljače 2011. godine. Zorica će biti sahranjena u subotu, 8. rujna, na lokalnom groblju u selu Gornji Dragaljevac.

Pružena im liječnička pomoć

Za sada nije poznato kada će Igor Stjepanović biti sahranjen. Kako saznajemo, kobnog jutra na mjestu tragedije bio je njegov brat nedugo nakon detonacije. Igoru roditelji izuzetno teško su sve podnijeli te im je pružena liječnička pomoć. Nezvanično, za sada nema kontakta između obitelji koje je pogodila tragična smrt dvoje mladih.

Dnevni avaz