Ljubavni par ubili, raskomadali i zakopali kod Igmana i Bjelašnice

Od visokog policijskog dužnosnika BiH 24 sata neslužbeno je doznao da je Mithat Mekić Miki iz Novog Pazara nestao zajedno sa svojom trudnom djevojkom iz Bolivije (26). Naime, pritvorenik sarajevskog zatvora H. M. policiji je rekao da je par ubijen i zakopan negdje na obroncima planina pokraj Sarajeva. Mithat je bio povezan sa zemunskim klanom, a policija ga je sumnjičila da ima veze s nestankom Marija Tolića iz Pule i Vernera Ajdarija iz Travnika u ožujku ove godine.

Nestali Tolić je prijateljevao sa Srbinom Cvetkom Simićem čije je raskomadano tijelo, 15-ak dana prije njegova nestanka, pronađeno u zagrebačkom jezeru Jarun. Nažalost, stravične pojedinosti svirepog ubojstva Bolivijke i Mihata izišle su na vidjelo. Naime, trudnoj Bolivijki su ubojice u jednom stanu u Sarajevu razrezali trbuh i izvadili bebu pred očima njezina dečka Mihata Mekića Mikija!

- Nakon iživljavanja i mučenja “sasjekli” su ih rafalima iz hecklera. Sve je bilo puno krvi. Kao “čistač” sam uklanjao tragove zločina. Obojio sam krvave i mecima izbušene zidove u tom stanu. Spalio sam tepihe, kauč i sve što je bilo imalo krvavo. Evo, tu vam je heckler i 19 čahura iz kojih su ubijeni, ovo je dio šokantnog svjedočenja muškarca koji se nedavno, prestrašen za vlastiti život, ušetao u sarajevsku policiju. Detaljno je opisao likvidaciju kriminalca Mekića i njegove trudne djevojke (26) iz Bolivije, prenosi večernji list.

Tako se, kao opasan svjedok u akciji “Balkanski ratnik”, doslovce skrio u sarajevskom zatvoru, gdje mu je određen pritvor. Prema njegovu iskazu, ubojice su trupla ljubavnog para nakon likvidacije polili jakom kiselinom, a potom zakopali između Igmana i Bjelašnice. 24 sata neslužbeno doznaje da je policija, koja o slučaju još šuti, pronašla ostatke ubijenog ljubavnog para. Skupocjeni passat, njemačkih registarskih oznaka, u kojem su ubojice prevozili trupla, bio je pun krvi pa su ga mafijaši prodali za dijelove.

Pokajnik je pokazao policiji sva mjesta zločina. Istražitelji pomno provjeravaju svaki detalj njegove, gotovo filmske priče. Sumnjaju da su ubojice ljubavnog para dvojica kriminalaca iz Sarajeva, kojima je pomagao profesionalni ubojica iz Bijeljine. Likvidirani Miki bio je povezan sa srpskim mafijaškim klanom. Dobro upućeni u slučaj kažu da je zapovijedi dobivao izravno od vođe zemunskog klana Luke Bojovića. Svjedok pokajnik je navodno rekao kako su trupla Tolića i Ajdarija zazidana na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

 

Piše: vl/VLM