Laura (17) je poginula na cesti gdje joj je preminuo i brat (6)

ubojstvo, ubojstvo, pucnjava, ubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, alkohol, džamija, ranjavanje, vatreno oružje, crna kronika, utapanje, sava, ubojstvo, ubojstvo, braća Šimić, samoubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, samoubojstvo, HDZ 1990, crna kronika, pokušaj ubojstva, ubojstvo, ubojstvo, eksploziv, eksplozija, samoubojstvo, Međugorje, oružje, municija, droga, ubojstvo, Brčko, tučnjava, napad, uhićenje, Mostar, mrtvac, crna kronika, Mostar, samostan, časne sestre, Banjaluka, uhićenja, akcija, policija, samoubojstvo, vionica, ubojstvo, klis, samoubojstvo, čatrnja, Metković, prometna nesreća, lov, plin, kamenica, Hasan Sarajlić, samoubojstvo, Posušje, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, Međugorje, prometna nesreća, Međugorje, drvar, samoubojstvo, Usora, prometna nesreća, bulevar, Mostar, zapaljen automobil, tekija, Mostar, pljačka, Bugojno, slavko bašić, Livno, mazda, sjekira, MUP ZHŽ, policija, kontrola, smrt, Tuzla, trovanje, Ljubuški, paljevina, alhotest, Trebinje
Na nju je Mercedesom naletio sumještanin (23).

Na istoj cesti prije 22 godine preminuo je njezin brat (6).

- Otac Zlatko i majka Janja vratili su se iz Njemačke, gdje su bili kao izbjeglice. Njihov sin Saša tad je imao samo šest godina, igrao se u kanalu ispred kuće i u jednom trenutku je izašao na cestu, kojom je dolazio auto. Žalosno, što drugo reći, velika tragedija ponovno je pogodila obitelj, moje kumove - rekao je Marko Marković, kum obitelji Mateljić.

Djevojka je bila u Brčkom s ujakovom kćeri. Vraćale su se kući pješice preko mosta i samo stotinjak metara trebalo im je da stignu do graničnog prijelaza kad ih je sustigao automobil koji je išao u istom smjeru.

Nogostup na tom dijelu mosta jedva da je dovoljan za jednu osobu, djevojke su išle jedna pored druge, s tim da je Laura išla cestom.

Dok su prelazili Savu, bio je mrak i padala je jaka kiša. Mještani Gunje kažu i da je most inače vrlo slabo osvijetljen, pa da ponekad ni rasvjeta na tom dijelu ne radi. Nakon naleta automobila djevojka je pala. Hitna ju je teško ozlijeđenu prevezla u vinkovačku bolnicu. Nisu je mogli spasiti. Preminula je oko 22 sata. Obitelj djevojke je izvan sebe.

- Majka je na tabletama, potpuno izgubljena hoda po kući, iz sobe u sobu. Traži svoju kćer - rekao je kum.

U kuću obitelji Mateljić dolaze brojna rodbina, prijatelji i susjedi. Pred kućom smo sreli grupu mladih, među kojima je bio i Laurin brat. Mladić nije htio govoriti o nesreći. Jedino je rekao da njegovi roditelji više ne žive, boji se za majku i oca jer ni sam ne zna kako će sve ovo podnijeti.

Gunja, koja još liječi rane od prošlogodišnjih poplava, dobila je još jednu novu ranu.

- U sobu mi je uletjela uplakana kći i rekla: ‘Tata, poginula je moja poznanica'. Ona i pokojna Laura idu u gimnaziju, u treći razred, i petak su nakon nastave zadnji put popile kavu. Jako mi je žao djevojke i njezine obitelji - rekao je Stjepan Đaković, otac Laurine prijateljice.

Mladića koji je autom udario djevojku nismo pronašli u Gunji. Otac mu je Idriz ef. Bešić, hodža u Gunji.

- Obje obitelji su u teškom stanju. Bol je velika. Mladića danas nisam vidio, ali čuo sam da ga je strašno pogodila nesreća. Policajci su nam rekli da na tom dijelu mosta nije radila rasvjeta, bila je noć i jaka kiša. Most je ionako opasan za pješake jer nogostup jedva da je dovoljan za jednog čovjeka. Uglavnom, mogu reći da se radi o uzornome mladiću - rekao je imam Adin Hrustić iz Gunje, koji je rekao da je mladić oženjen i da je nedavno dobio kćer.

U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj rekli su da su mladića nakon očevida pustili i kazneno prijavili.

24sata.hr