Kvesić: Znam dobro tko mi prijeti smrću

prijetnje
Kvesić je u izjavi za dnevni list naglasio kako zna o kome se radi, no ipak nije nam želio otkriti identitet osobe koja mu je upućivala prijeteće poruke. Međutim, smatra kako je moguće da se u ovom slučaju radi o politički motiviranim prijetnjama jednog nezadovoljnog branitelja.

Zbog djelatnika


Budući da sam veteran Domovinskog rata i nositelj ratnih odličja, meni te prijetnje ne predstavljaju ništa. Prijavio sam policiji cijeli slučaj zbog djelatnika mog ministarstva koji bi mogli doživjeti eventualne neugodnosti, naglasio je Kvesić, koji tvrdi da se ne boji za sebe i svoj život, pogotovo jer navodi da ima neokaljan ratni put.
- Što se mene tiče, 'na jedno uho ušlo, na drugo izišlo', naglasio je Kvesić, koji je izrazio nadu da će policijska tijela ove županije uspjeti vrlo skoro riješiti cijeli slučaj. Inače, iz MUP-a ZHŽ-a neslužbeno se doznaje kako je Kvesić prijavio Policijskoj upravi Grude da je na svoj mobilni telefon zaprimio više SMS poruka prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja, te da isti smatra da mu je navedene poruke uputila osoba s prebivalištem na području općine Grude.
- O navodima iz prijave izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja, a SMS poruke smo fotografirali. Uvidom u sadržaj poruka utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je nepoznata osoba počinila kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, kazali su u MUP-u.

Uskoro rasvjetljavanje


Prema riječima Damira Čuture, glasnogovornika MUP-a ove županije, istraga o utvrđivanju počinitelja je u tijeku, no za sada je nemoguće reći pojedinosti o tomu u kojoj je fazi istraga te kada se mogu očekivati rezultati.
- To ćemo djelo, po svemu sudeći, rasvijetlili, ali u interesu istrage ne mogu davati više informacija, kazao je Čutura. Inače, treba kazati kako je Kvesić 70-postotni ratni vojni invalid, zbog čega je do sada više puta bio izložen prozivkama zbog skrbi koju prima na osnovi ranjavanja. Također su pojedine udruge s prostora ove županije prozivale Kvesićevo ministarstvo za zastoj u procesu dodjele stanova.

Piše: D. Pušić/dnevni list