Krvavi pohod Hrvatice u SAD-u: Ubila sina, majku, a potom i sebe

ubojstvo, utapanje, samoubojstvo, ubojstvo, penis, wc školjka, ubojstvo, Amerika, profesorica, pokušaj samoubojstva, paljevina, djevojka, ubojstvo
Nakon krvavog pohoda 40-godišnja Hrvatica koje duže vrijeme živi u Sjedinjenim Američkim Državama, presudila je sama sebi i počinila samoubojstvo, piše Pittsburgh Tribune, a prenosi Jutarnji list.

Šokirani suprug Ljube i otac Tomislava Marka i dalje ne može vjerovati da njegove obitelji više nema.

- Posljednji sam se put sa sinom vidio dan ranije kada je odlazio u školu. Isti smo se dan čuli i čestitao mi je rođendan - ispričao je potreseni Tomislav Novosel.

Inače miran gradić New Castle u blizini američkog Pittsburgha u nevjerici je dočekao vijest da je njihova susjeda počinila tako grozan zločin.

Vjeruje se kako su Ljubu u krvavi pohod gurnuli nesređeni odnosi sa bivšim suprugom Tomislavom. Oni su se rastali prije 11 godina kada je Tomislav Marko navršio 1 godinu. Nakon brojnog natezanja po sudovima i socijalnim službama dogovoreno je zajedničko skrbništvo te je sin 15 dana provodio s ocem, a ostatak s majkom.

Tomislav Novosel smatra kako mu je bivša supruga poludjela kada je sin odlučio živjeti s ocem. Ljuba je i prije često bivšeg supruga optuživala za nemar, a četiri dana prije tragedije pozvala je policiju tvrdeći da joj je sin drzak i da ju zlostavlja. Otac tvrdi da Tomislav Marko nikada nije bio nasilan.

Navodi i kako je Ljuba bila paranoična, uvjerena da je slijedi mafija zbog čega se često bojala za život. Međutim, nije znao da mu bivša supruga ima vatreno oružje.

- Iako je bila stvarno grozna prema meni, nikada mi nije palo na pamet da bi mogla nauditi malome. Ljuba je imala psihičkih problema i u prošlosti. A navodno je napustila i posao medicinske sestre zbog zdravstvenih problema - priča Tomislav.

Obitelj optužuje državu koja je osobi s očitim psihičkim problemima dopustila kupnju pištolja kao i djelomično skrbništvo nad djetetom. Ljuba Novosel je rođena u Zagrebu, a američka državljanka je postala 1998. godine.

Policija je beživotna tijela Tomislava Marka, Anke Denk i Ljube otkrila u četvrtak, 20. siječnja, dan nakon ubojstva. Naime, pozvala ih susjeda koja je primijetila da Ljubine mačke traže hranu kod njih što nije bilo uobičajeno.