Kronologija horora: Misteriozno ubojstvo Lane Bijedić

lana bijedić, ubojstvo

Vijest o nasilnoj smrti Lane Bijedić (19) iz Mostara duboko je potresla stanovnike grada na Neretvi.

Njeno beživotno tijelo izvučeno je u nedjelju navečer iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci, na pola puta između Čapljine i Ljubuškog, prema skretanju za vodopad Kravica.

Ribar koji se zatekao na lokaciji gdje je tijelo nađeno primijetio je da voda nešto nosi.

Tragovi borbe

Iako u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, on ga je ipak, da ga voda ne odnese, štapom zakačio i uspio dovući do obale, nakon čega je alarmirao policiju u Ljubuškom i Hitnu pomoć.

Iz policije su u 19 sati pozvali pripadnike GSS-a, koji su tijelo izvukli iz rijeke, a za sve koji su se zatekli na mjestu događaja, piše Avaz, prizor je bio mučan.

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije u ponedjeljak je priopćeno da je, nakon identifikacije te očevida, utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti.

Na tijelu djevojke uočeni su hematomi, pogotovo u predjelu obje ruke te jednog oka. Istražitelji sumnjaju na tragove borbe, a s terena su izuzeti fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

U suradnji sa pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, vrše se istražne radnje, koje se odnose na provjeru brojeva upućenih s njenog telefona. Navodno je signal njenog telefona posljednji put lociran kod Čapljine.

Reakcija tijela nakon izvlačenja iz vode nije, također, svojstvena onoj koja se dogodi kad je riječ o utapanju, ali bi sve te nedoumice trebao razjasniti obducent.

Na pitanje kako je nesretna djevojka, uzorna i marljiva, kako se to iznosilo, dospjela do Ljubuškog i kako je stradala, još uvijek nema odgovora.

Njen nestanak je dan ranije u 18.15 sati policiji prijavila majka Nina Bijedić, inače dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Uzorna i marljiva

Prema prijavi, djevojci se u 14.30 sati izgubio svaki trag. Majka ju je neuspješno pokušavala dobiti na telefon nakon što se u dogovoreno vrijeme nije vratila kući „s kave s prijateljicom“. Majku je to posebno uznemirilo, jer je Lana nakon toga trebala otputovati za Sarajevo, gdje je, nakon što je završila Građevinsku školu u Mostaru, upisala, kako su kazali njeni poznanici, Internacionalni univerzitet Burch.

Nažalost, nitko nije mogao zamisliti ovakav tragičan ishod, da Lana bude nađena mrtva u rijeci, na mjestu koje je, inače, obraslo u šaš i trsku.

Jedino dijete

Majka nastradale Nina Bijedić, nakon što je saznala strašnu vijest, kako je rečeno, u veoma je lošem stanju. Lana joj je bila jedino dijete.

Od Lane su se oprostili i u Građevinskoj školi, koju je donedavno pohađala. Kako su naveli, zapamtili su je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku.

Osvajala je, naveli su, brojne nagrade na natjecanjima, posebno u engleskom jeziku.