Kćeri ubijene Ankice Krstanović bugojanskom načelniku: Zašto nam niste poslali telegram sućuti?

Kćeri ubijene Ankice Krstanović bugojanskom načelniku: Zašto nam niste poslali telegram sućuti?
Poštovani gradonačelniče,

Ovo otvoreno pismo Vam šaljemo kao osobe odrasle u gradu čiji ste Vi gradonačelnik. Svu svoju kulturu, lijepo ponašanje, srčanost..., ponijeli smo iz našeg grada i od svojih roditelja.

Nažalost, duboko smo dirnute Vašom indolencijom koja sugerira postavku da je u Bugojnu ubijena „samo neka starica". Ta starica je naša majka, baka naše djece i gospođa koja je živjela punim plućima, gospođa koja je voljela svoj grad, svoju ulicu, svoje komšije, svoje dvorište i svoj dom.

Ta „neka starica" je po završetku fakulteta radila u istoj zgradi u kojoj sada radite i Vi. Provela je svoj radni vijek u općini i u svakom smislu pomagala savjesno radeći da naš grad bude grad po mjeri čovjeka. Nikada, ali baš nikada nije radila na destrukciji! Dapače svojim znanjem je doprinosila gradu, koji je nama bio sve, onoliko koliko je mogla.

Želimo se zahvaliti policiji, krim policiji i ostalim službama na odrađenom poslu i pokazanom razumijevanju i ljudskoj susretljivosti, ali nas isto muči pitanje jeste li Vi gradonačelnik i ulice u kojoj se dogodio ovaj, ne kriminalni, nego monstruozni čin.

Jeste li osjetili ljudsku potrebu doći u tu ulici, umiriti te plemenite ljude, među kojima ima male djece, mladih i starih? Jeste li imali potrebu poslati Socijalnu službu u kuću ubojice da provjere okolnosti u kojoj djeca (braća) odrastaju, vide kako se oni sa svim nose i preveniraju moguće buduće događaje?

Dok je bio dijete, naša mama je imala potrebu dati čokoladu i zaštiti monstruma koji ju je sa još dvojicom zločinaca ubio u vlastitom domu. Umjesto da odgovaraju u sudnici pred licem pravde, ta su dvojica nažalost izgubili život od ruke svoga vođe i suradnika.

Mi se na kraju pitamo zar zaista niste imali nikakvu potrebu poslati nama, kao obitelji, neki telegram sućuti, a da ne velimo cvijet?

Zar je Bugojno postao grad bez kulture, bez srčanosti, bez duše???

Kćeri pokojne Ankice Krstanović,

Nela i Goga

P.S.

Budući da se nikad nismo bavile politikom, sačekali smo sa slanjem ovog pisma dok prođu izbori jer ne želimo da se naša tragedija ispolitizira.

bugojno-danas.info