Kćer se spasila jer nije htjela s ocem proslaviti Novu godinu

... u štaglju iza kuće, objesio je svog dvogodišnjeg sina, a potom je i sebi stavio uže oko vrata i presudio si. Stravičan događaj šokirao je na Silvestrovo cijelu Hrvatsku. U ponedjeljak u 16.35 sati Policijska uprava međimurska dobila je dojavu da su u mjestu pokraj Čakovca u štaglju pronađeni obješeni muškarac i dijete.

"Okolnosti koje su prethodile nemilom događaju još se utvrđuju, ali sve upućuje na to da se radi o bračnim nesuglasicama", kazao je glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić. Kakve su to bračne nesuglasice M. Š. i tri godine mlađe supruge, rodom Ukrajinke iz Dnjepropetrovskog, mogle dovesti do tog čina, može se samo nagađati.Njihova poznanica za Večernji list kaže da su se vjenčali mladi. Njemu je bilo 20, njoj 17 godina. Živjeli su kao podstanari. Znali su prepirati zbog novca jer on nije imao stalan posao. Imali su dvoje djece, sina i kćer kojoj su četiri godine.

'U šoku smo svi! Još drhtim'

Do prije tri tjedna živjeli su kod njega u mjestu pokraj Čakovca gdje su imali i prebivalište. Prema još neslužbenim informacijama, posljednjih dana, a možda i sva ta tri tjedna, nisu živjeli zajedno. Ona je s djecom bila kod svojih, a on je živio u Čakovcu. Posjećivao je djecu.

Posljednjeg dana 2012. trebala je i kćerka ići k njemu, M. Š. ju je htio povesti, no ona je željela ostati s majkom. Tako si je vjerojatno spasila život. Oca i dvogodišnjeg sina prijatelj je dovezao njegovim roditeljima. Ništa nije dalo naslutiti tragediju.

"U šoku smo svi! Još drhtim. Što ga je navelo na taj čin, ne znam", kazao je jedan od susjeda.

I u selu smatraju da su bračne razmirice uzrok nesreći. Jedna od prijateljica ožalošćene supruge i majke rekla je da je ona ujutro na Staru godinu M. Š. rekla da će zatražiti razvod braka.

izvor: Večernji list