Karlovac: Muškarac poginuo, dvije mlađe žene prostrijeljene

Ozlijeđene osobe prevezene su u Opću bolnicu u Karlovcu, gdje im se pruža pomoć. Život im je ugrožen. Jedna je prostrijeljena kroz glavu, a druga kroz prsa.

Glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić potvrdila nam je da su zaprimili dojavu o ozlijeđenima u pucnjavi.

Po riječima očevidaca, više je osoba iz vatrenog oružja pucalo prema jednom kamionu. Neslužbeno doznajemo da je riječ o obračunu romskih obitelji Velić i Hudorović, koji bi mogao biti odmazda nakon subotnjeg ranjavanja na natjecanju konja u Oštarijama kraj Ogulina. Policija je dugim cijevima blokirala njihove kuće.

Romi su se sukobili i u nedjelju, i to u Plaškom. Mještani kažu da se Marko Velić vozio kamiončićem kroz Plaški i da je pred njega izašao Vele Gverić i zaustavio ga:

- Kazao je da će mu dati "suvog kruva", pa je Velić sa sjekirom izišao iz vozila. Priskočio je i Senad Gverić pa su se potukli. U jednog je, ali ne znamo u kojeg, bila uperena i puška - pričaju u Plaškom.

Pretpostavljaju da je to nastavak subotnjeg sukoba Roma u Otoku Oštarijeskom jer je Verica Gverić, supruga Vele Gverića, u rodbinskoj vezi s braćom Zoranom i Zdravkom Hudorovićem, ozlijeđenima u pucnjavi, a Marko Velić je rođak Frane Velića, osumnjičenog za pokušaj njihova ubojstva.

izvor: večernji list