Jučerašnja tragedija na A6 kod vijadukta Osojnik

prometna, teža prometna nesreća, Osojnik
Tragedija se dogodila kada je Edi Vosilla izgubio kontrolu nad automobilom, udario u betonski rubnjak s jedne, a zatim i s druge strane ceste. Umro je na putu do karlovačke bolnice u vozilu Hitne pomoći, a njegova supruga Lilijana i sin su lakše ozlijeđeni

Teška tragedija zadesila je kastavsku obitelj dok je jučer poslijepodne putovala autocestom Rijeka - Zagreb. Nakon skretanja automobila s kolnika i udara u betonske rubnjake život je izgubio vozač, 36-godišnji Edi Vosilla iz Kastva, poznati i priznati kuhar i ugostitelj u riječkoj regiji. Nesretnik je preminuo u vozilu Hitne pomoći, na putu za karlovačku bolnicu. Dvoje članova njegove obitelji, 31-godišnja supruga Lilijana i dvogodišnji sinčić, ozlijeđeno je, ali srećom, samo lakše.

Tragična prometna nesreća na vijaduktu Osojnik, između čvorova Bosiljevo i Vrbovsko, dogodila se oko 13.30 sati.

Izgubio kontrolu
Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, udes se dogodio u trenucima kada je Vosilla vozio audi A4, riječkih registarskih oznaka, iz smjera Zagreba prema Rijeci.
Trenutno se kao uzrok nesreće navodi »neprilagođena brzina«. Policijski očevid je pokazao da je vozač audija u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom i skrenuo s vozne putanje. Auto je nakon toga najprije prednjom lijevom stranom udario u betonski rubnjak uz lijevu stranu ceste. Od siline udarca audi se odbio pa udario u betonski rubnjak uz suprotnu stranu ceste. Automobil se zatim ponovo odbio zaustavivši se četrdesetak metara dalje na cesti.

O nesreći su odmah alarmirane dežurne službe, policija, vatrogasci s autoceste i Hitna pomoć. Ukazana je prva pomoć troje stradalnika, a za vozača je ocijenjeno da je najprihvatljivije da bude prebačen u karlovačku bolnicu. Nažalost, uskoro je stigla vijest da je u vozilu Hitne pomoći, unatoč velikim naporima medicinske ekipe, podlegao ozljedama na putu za Karlovac. Očevid na mjestu nesreće obavili su djelatnici Policijske postaje Vrbovsko, temeljem odobrenja karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva. Okolnosti nesreće se i dalje rasvjetljavaju.

Nevjerica i tuga
U riječkoj regiji, a pogotovo u liburnijskom i kastavskom kraju te ugostiteljskim krugovima, sinoć je s nevjericom i velikom tugom primljena vijest da je tragično izgubio život poznati kuhar i ugostitelj Edi Vosilla.

Oni koji su ga poznavali navode da je u svojoj karijeri radio u nizu uglednih restorana i drugih ugostiteljskih lokala. U tom nizu su restoran Dopolavoro na Učki, Ronjgi i Podroom na Viškovu, opatijska Bevanda i, posljednji lokal, oštarija Osojnak u Pobrima ponad Opatije. Poznavatelji njegovog rada navode da je otprilike prije dvije godine s kolegom preuzeo Osojnak, slijedeći tradiciju te poznate oštarije koja je otvorena 1974. godine u rodnoj kući poznatog nogometaša Rijeke Stojana Osojnaka. Svi ugostitelji s kojima smo sinoć razgovarali naglašavaju kako je zaista prerano otišao Edi Vosilla koji je još od početaka u ugostiteljstvu uvijek bio iznimno predan u usavršanju i stjecanju novih znanja.

Njegovi poznanici navode da je prije nego što je izgubio život s obitelji bio u Zagrebu.