Jednogodišnja beba progutala džoint pa završila u bolnici

nesretan slučaj, trovanje kanabisom

Jednogodišnja beba čija je majka Srpkinja (31), a otac Egipćanin (38) završila je u milanskoj bolnici ’’Vittore Buzzi’’ gdje su liječnici nakon detaljnih pretraga utvrdili da je bebina krv pozitivna na kanabis.


Kako prenose italijanski mediji, roditelji su u nedjelju navečer pokušali probuditi bebu koja je zaspala u dobok san, ali pošto nije reagirala ni na povišen glas i maženje, oni su u panici pozvali Hitnu pomoć.

Nakon što su utvrdili da u bebinoj krvi ima tragova kanabisa liječnici su obavijestili policiju koja je pokrenula istragu protiv roditelja koji su u čudu poricali da konzumiraju bilo kakvu drogu.

Tijekom istrage utvrđeno je da je uspaničenim roditeljima koji žive u milanskoj četvrti San Siro u goste došao bebin ujak, odnosno brat bebine mame iz Srbije za koga je utvrđeno da je posjedovao i konzumirao marihuanu u vidu džointa.

Policija i liječnici pretpostavljaju da je beba uzela malu količinu marihuane od nepažljivog ujaka i slučajno je progutala tako da nadležni nisu pokrenuli nikakav postupak protiv roditelja dok će ujak snositi zakonom predviđene posljedice.

U milanskoj bolnici kažu da se beba osjeća dobro, ali da će za svaki slučaj ostati još par dana u toj zdravstvenoj ustanovi na promatranju.