'Ja sam profesionalni ubojica i za to sam plaćen'

Pravosuđe
Na upit osjeća li se krivim ubojica je kazao kako se događaja uopće niti ne sjeća stoga ne može niti definirati osjeća li se krivim.

U optužnici se navodi kako je Krešimir Hodak ženu susreo na tramvajskoj stanici nedaleko od željezničkog kolodvora, srušio je na pod i udarao rukama i nogama.

Starica je preminula na putu za bolnicu.

Za to vrijeme Hodak je otišao do kafića, te se potom zaputio prema centru grada gdje je odsjeo u kafić "054" koji u to vrijeme još nije ni počeo s radom, piše Jutarnji list.

"Kada sam mu rekla da još nismo otvorili istjerao je spremačicu i još jednog gospodina, a meni rekao da će nas sve pobiti, da će mi otkinuti glavu. Kada je došla policija, rekao je da se zove Leon i da je odsjeo u hotelu2, ispričala je vlasnica lokala Mirjana Živković.

Na prvom ročištu vještačenje je iznio i psihijatar dr. Nikola Mandić koji prema njegovim nalazima smatra da ubojica nema nikakvih duševnih oboljenja.

"Prvo pitanje koje sam mu postavio bilo je 'tko ste vi', a odgovorio je 'ja sam profesionalni ubojica. Ubijao sam i za to dobivao plaću'. Smanjeno je ubrojiv jer je u ratu bio snajperist, ali u ispodprosječnoj mjeri. Manifestacija da je on druga osoba proizlazi iz njegove strukture ličnosti i obrana je od budućih nedopuštenih postupaka.

Kada je situacija nepodnošljiva, takva osoba ju može negirati, a kada čini određena djela, pripiše ih pozitivnom ili negativnom dijelu svoje ličnosti", tvrdi vještak psihijatar dodajući da njegova amnezija nema organske podloge već je psihogena i uvjetovana situacijom u kojoj se nalazi, piše Jutarnji list.