Istražitelji u Fiatu i BMW-u tražili tragove krvi, čekaju se nalazi vještačenja tragova izuzetih s mjesta zločina

lana bijedić, istražitelji, vidoviti milan

Iako je od stravičnog ubojstva Lane Bijedić (19) iz Mostara prošlo 12 dana i ne naziru se konkretni pomaci u istrazi, ipak u Sektoru kriminalističke policije MUP-a Županje Zapadnohercegovačke i Tužiteljsva ŽZH, koji vode ovaj slučaj, intenzivno rade na njegovom rasvjetljavanju.

Dok se čekaju rezultati brojnih vještačenja tragova izuzetih s lica mjesta te tijela Bijedić, jučer su sve do dva sata poslije ponoći policijski istražitelji u Ljubuškom, uz pomoć forenzičara, češljali dva automobila, Fiat i BMW.

Radi se o automobilima koji pripadaju jednom Čapljincu, a koji je na dan ubojstva imao prometnu nesreću blizu mjesta pronalaska tijela. Policiji je bilo sumnjivo to što je odmah nakon nesreće slupani automobil zamijenio drugim.

Kako je Avaz doznao od izvora bliskih istrazi, automobili su pregledavani i uz pomoć luminolskog testa, koji se primjenjuje kada se radi o nevidljivim tragovima krvi, odnosno onim koji su nevidljivi oku i koje se provodi u mraku, odnosno zamračenoj prostoriji. Iako je ovaj muškarac tri puta bio saslušavan u svojstvu svjedoka, on se nije mogao dovesti ni u kakvu vezu s ovim slučajem.

U policiji, također, čekaju na rezultate vještačenja Laninog laptopa, bilješki koje su nađene, te drugih stvari, a posebna enigma je njen telefon, koji je poslan na otključavanje u policijske agencije izvan BiH. Također, provjeravaju se sve informacije koje su policiji, na njihov, kao i poziv TužiteljstvaŽZH, dostavili građani, a danima se pregledavaju snimci videonadzora izuzeti s brojnih objekata.

Iz Tužiteljstva ŽZH ponovili su da sve policijske agencije u BiH koje su uključene u ovaj slučaj ulažu maksimalne napore da se riješi ovaj slučaj. Tijelo Lane Bijedić je, podsjetimo, nađeno u nedjelju, 6. listopada, u rijeci Studenčici u Studencima kod Ljubuškog.

FOTO: Dnevni avaz