Ispovijest djevojke zbog koje je 30-ogodišnji mostarac skočio sa zgrade

Sanela Derviškadić (29), bivša djevojka Narcisa Omanovića, mladića koji je prije tri dana tragično prekinuo svoj život bacivši se sa 8. sprata zgrade u ulici Nerkeza Smailagića na broju 13 u sarajevskom neselju Alipašino Polje, jučer nam je ispričala mučnu priču koja je navela Narcisa na očajnički čin.

- Mi smo bili u vezi sedam mjeseci, a raskinuli smo prije dva mjeseca. Jednostavno, nisam više mogla biti u vezi s njim. Nije se mogao pomiriti s tim, pa mi je stalno slao SMS-ove, zvao me na telefon i dolazio mi je na vrata. Govorio je da će se ubiti te da ne može dalje živjeti bez mene. Mislila sam da nikada neće ostvariti svoj naum i da to govori jer mu je teško zbog raskida - počela je svoju mučnu ispovijest Sanela, koja se tresla od plača.

Narcis je kobnog dana došao ispred vrata Sanelinog stana i molio ju je da mu se vrati. Tu je došlo do svađe, pa su i susjedi izašli iz stanova zbog galame.

- Vukao me za ruke i naguravali smo se. Susjedi su pozvali policiju. Sve vrijeme govorio mi je da me voli i da ne može bez mene. Bila sam u braku i imam dijete. Nije istina da me zatekao s drugim muškarcem. Nas dvoje više nismo bili u vezi, ali je on to odbijao prihvatiti. Povremeno smo išli na kavu, jer sam mu željela olakšati raskid. Međutim, on nikako nije mogao prijeći preko toga i nastaviti dalje - kazala je Sanela.

Ona  je rekla da se osjeća kao da je njen život završen te da, iako smatra da ništa nije loše uradila, ima osjećaj da će svog bivšeg mladića nositi na duši dok je živa.

- Sve mi se srušilo. Nakon svađe ušla sam u stan i zatvorila vrata, a Narcis je otišao prema liftu. Objasnila sam mu da mi treba malo prostora, da me ostavi na miru, ali on nije odustajao. Počela sam strahovati od njega, što sam mu i kazala. Bilo me strah da budem sama. Oduzeo je sebi život zbog neuzvraćene ljubavi. Na vrata je pozvonila susjeda, a s njom su bili policajci. Oni su mi kazali da se Narcis upravo ubio skočivši iz smetljarnika zgrade. Ne spavam otkako se to dogodilo. Pao je upravo ispred ulaza u zgradu gdje prolazim svaki dan. Uništio je svoj život, moj život i živote članova svoje obitelji - kazala je Sanela, koja je dodala da osjeća grižnju savjesti iako nije kriva za nemio događaj.

Izvor: Dnevni avaz