I to je BiH: Policajci na nadzornoj kameri vidjeli svog kolegu kako krade automobil

Spomenutom listu je potvrđeno da je nesvakidašnji slučaj počeo 9. listopada ove godine, oko 19.25, kada je Srećko Đukić pozvao policiju i rekao da mu je s parkinga u podrumu tržnog centra ukraden golf sive boje, bez registracijskih oznaka.

Poziv je primio Zoran Nešić, dežurni policajac u Policijskoj postaji Doboj 1 i uputio patrolu, što je i uobičajeno u ovakvim situacijama.

Đukić je u prijavi naveo da automobil nije imao tablice, jer je bio odjavljen, te da ga je na parkiralište u podrumu tržnog centra dovezao 6. listopada ove godine, oko 19.20.

Nakon prijave, policija je tijekom istrage pregledala snimak sa sigurnosne kamere tržnog centra, nakon čega je uslijedio šok, a ubrzo i šokantan pokušaj zataškavanja krađe vozila.

"Na snimku koji je zabilježila kamera vidi se da Slavko Blagojević, inspektor CJB Doboj za protupožarnu zaštitu, obija automobil uz pomoć odgovarajućeg alata. Nakon obijanja, Blagojević je stavio registarske oznake i natočio gorivo u vozilo. Na snimku se dalje vidi da Blagojević u nekoliko navrata pokušava upaliti automobil, ali bez uspjeha. Na kraju je vozilo ipak uspio pokrenuti i odvesti ga ", ispričao je jučer izvor" Nezavisnih ".

O svemu je ponovo informiran dežurni policajac u Policijskoj postaji Doboj, koji sada okreće stranu i pokušava zataškati slučaj.

Naime, dežurni policajac naređuje patroli da Đukića pošalju u postaju kako bi podnio "zvaničnu" prijavu protiv Blagojevića, a policajcima savjetuje da odu raditi nešto drugo.

Đukić nije došao u vrijeme koje mu je odredio dežurni policajac, a kompletna istraga je ubrzo obustavljena, što nije bilo u skladu sa zakonom.

Prema Kaznenom zakonu RS, za kazneno djelo teška krađa, policija je dužna po službenoj dužnosti poduzeti gonjenje osumnjičenih te da o svemu odmah obavijesti Okružno tužiteljstvo Doboj. S obzirom na to, nije ni bilo potrebe da Đukić osobno dolazi u postaju i podnosi prijavu, koju je već jednom podnio kada je prijavio krađu.

"Nezavisne" saznaju da policija nakon svega nije obavijestila dežurnog tužitelja, pa se, kako navodi izvor "Nezavisnih" blizak MUP-u RS, opravdano sumnja da je čitav slučaj zataškan.

Izvor dalje navodi da je dan nakon krađe i nakon što su ga kolege obavijestile da je njegov pljačkaški pohod snimljen kamerama, inspektor Blagojević nazvao Đukića i zatražio da se odmah sastanu u lokalu "Kojot bar" u Doboju.

Nakon razgovora Blagojević je "počastio" Đukića sa 50 eura i vratio mu automobil, pa ga zamolio da ne podnosi prijavu.

Vidjevši da se Đukić dvoumi, Blagojević mu je zaprijetio da će mu napraviti ozbiljne probleme ako digne prašinu oko čitavog slučaja.

"Da nije postupljeno sukladno zakonu, govori i to da policija nakon pronalaska golfa nije oduzela vozilo i napravila očevid. Nisu ni pretresene prostorije u kojima boravi osumnjičeni inspektor kako bi bili pronađeni predmeti koji potječu iz kaznenog djela ", upozorio je izvor" Nezavisnih ".

Tek nakon što je Blagojević dovezao automobil Đukiću, informacija o krađi je došla je do Sektora kriminalističke policije CJB Doboj.

Zanimljivo je da Blagojević u međuvremenu nije suspendiran, da informacija o krađi uopće nije objavljena te da osumnjičeni i dalje nesmetano obavlja očevide i obavlja dužnosti inspektora u CJB Doboj.

"Nezavisnim" su jučer u tržnom centru "Tuš" kratko odgovorili da znaju za pljačku i da je u vezi s njom spominjan inspektor CJB Doboj, ali da ne znaju kako je okončan slučaj.

IZ CJB Doboj jučer su kratko odgovorili da će detaljnije informacije o ovom slučaju priopćiti danas.