Hrvatica sa 32 različita identiteta uhićena nakon čak četrnaest godina u bijegu

Violetta Đorđević
Talijanski sudovi traže je zbog niza razbojništava, prevara, krađa i nasilničkog ponašanja koje je na području sjeverne Italije odradila između 1987. i 2000. i za to je osuđena na 23 godine zatvora!No vidjevši da joj pred kraj te 2000. prijeti zatvor, prije objedinjenih presuda koje su postale i pravomoćne, V. Đorđević pobjegla je u Belgiju. Ondje se skrivala sve do sredine prošlog tjedna, kada je odlučila sa suprugom doći u Italiju.

No, u tunelu Mont Blanc je "pala" nakon naplate tunelarine i redovnih kontrola. Čim su zavirili u njen Hyundai Santa Fe, počela je negodovati. - Nemamo ništa sumnjivo u vozilu. Samo prtljaga. Idemo rodbini u Milano - objašnjavala je talijanskim policajcima dok im je davala na uvid osobne dokumente.
Iako je slika na putovnici odgovarala, podaci su bili sasvim krivi.

Dodatnu sumnju policajcima je izazvala i činjenica da je u hrvatskoj putovnici imala belgijsku boravišnu dozvolu koja je istekla prije dvije godine. Iako je policiji i carinicima pokušavala prodati priču da se zove Maria Benevento, pa ubrzo potom Stefania Casiraghi i tako unedogled, pritom govoreći tečno talijanski, policajci se nisu dali smesti.

Uvidom u otiske prstiju odmah su znali da pred sobom imaju Balkanku sa 32 različita identiteta za kojom tragaju već desetljeće i pol.

Violetta Đorđević prevezena je u zatvor u Torino, gdje mora odslužiti 23 godine robije zbog više od 100 kaznenih djela.

Izvor: jutarnji.hr